設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Wilmer威馬

[CAS音響] 有關田雨 DAC 試聽活動(所有更新將集中於此,請主動關注)

進階玩家

He is a "又後生又英俊" HIFi DIY expert!!

進階玩家

It is a great fortunate for me to have met Wilmer, Nick and 影子兄 in Wilmer's workshop this afternoon even though I missed the chance to talk to 影子兄 [But their discussion could be way beyond my knowledge].

田雨 DAC is  great: highly analytical and full of dynamics. Compare to it, my similar ly priced (mod) Lite 72 can only be qualified for watching TV.

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

回復  Wilmer威馬

係推人去死就推盡D喇, 推到唔生唔死, 係都叫佢買支 oki/metcal 高週波辣雞, 開機 ...
長長影子 發表於 2012-7-22 00:49

早知馬Sir話送辣雞時我就一口叫好啦,依家冇左支「高週波」辣雞喇!
(我淨係睇「強植裝甲」時見識過「高週波」劍,原來辣雞都有「高週波」咁勁!)
Synology DS3617xs with Roon, Qobuz,
Devialet Original d'Atelier;(FC) B&W 802D3, (SR) Devialet Opéra de Paris Gold Phantom, (SRB) KEF LS50 Wireless, (Atmos) KEF R50, Onkyo TX-RZ830, Sony A8F

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

其實我想大家鑑定下:
1) 原版田雨聽聲收貨止唔止值 $4xxx、有幾高 C/P ration?
2) 原版田雨係咪唔摩唔聽得?
3) 如果田雨正式品牌化,完善售後服務,你願唔願意比多 d 錢?Wilmer威馬 發表於 2012-7-16 21:43

今日再聽冇升頻板的原版田雨,以上3個問題要重新回答了!

1)聽今日的聲...(咳....今次是我自備的訊源同usb線),石機amp配座地喇叭,聽聲收貨賣$4xxx絕對超值,表現直逼10k的DAC!
2)唔駛摩都得喇,我想買番部原版的(自己DIY   )
3)你接回來做代理,品牌化加上完善售後服務,賣5至6k都值回票價。

之前個升頻板,十足拓海架車個封印咁,唔裝好過裝,柝走之後仲勁!
Synology DS3617xs with Roon, Qobuz,
Devialet Original d'Atelier;(FC) B&W 802D3, (SR) Devialet Opéra de Paris Gold Phantom, (SRB) KEF LS50 Wireless, (Atmos) KEF R50, Onkyo TX-RZ830, Sony A8F

銀級玩家

今日再聽冇升頻板的原版田雨,以上3個問題要重新回答了!

1)聽今日的聲...(咳....今次是我自備的訊源 ...
nicknick 發表於 2012-7-22 19:16

拓海架車個封印,妙!

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

其實我唔知乜托海封印,不過就知塊升頻卡係一件不幸,佢根本唔應該出現係個世上。

專業玩家

76-FC 綠翡翠勲章

回復 220# nicknick

nicknick兄 sokwan兄, 咁大頂高帽小弟慚愧慚愧 , 你地都一表人材, 成功人仕咁嘰 feel , 只不過剩係同 威馬 比咁就一定係後生過佢英俊過佢架喇 ...

鉑金玩家

回復  nicknick

nicknick兄 sokwan兄, 咁大頂高帽小弟慚愧慚愧 , 你地都一表人材, 成功人 ...
長長影子 發表於 2012-7-23 02:13

嘩,你同馬Sir真係好好朋友......

專業玩家

76-FC 綠翡翠勲章

哈~! 如果佢送埋部 DAC 俾我, 我就同佢好朋友喇...

銀級玩家

哈~! 如果佢送埋部 DAC 俾我, 我就同佢好朋友喇...
長長影子 發表於 2012-7-23 02:44

你送對田螺比我先啦