設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: chaoskitkit

[多機種] 而家先買GameCube , 有冇人知道2手色差係邊到買?

進階玩家

回復 20# chaoskitkit
信和地下買嗎?
印象中黃金星星仲有D GC既二手碟賣?

有無行過去皆旺地下睇下間野有無開??果到真係好多二手賣,佢好多貨都幾罕有

進階玩家

回復 19# Will

呢隻真係幾難搵,同鼻毛一樣

睇片就一般般,應該都係中等貨色

新仔玩家

回復 21# 反斗車王

去咗信和下面同基板
都幾多下

皆旺下面好似好久未開
D貨跌曬,被人打劫gum
不過真係好多中古game

星星唔見有?要問sales?

進階玩家

回復  反斗車王

去咗信和下面同基板
都幾多下

皆旺下面好似好久未開
D貨跌曬,被人打劫gum
不過真係好 ...
chaoskitkit 發表於 2012-7-1 22:10

基板係咪高登好細,有好多二手ss、dc碟賣果間??

皆旺我行咁多次都係見過佢開過兩三次,所以我極度懷疑老細本身係個超級遊戲收藏迷,只係租個地方黎放碟,同時炫耀下,曬下自己D珍藏

星星佢地亂放架,有D放得好入睇唔到,無乜人時都可以問下佢地有無貨既

網上見到其他香港玩家既收藏都唔錯,佢地我諗好多人都知佢係邊個
註:以下圖片不是本人的

新仔玩家

回復 24# 反斗車王

Thanks for yr advised.

基板係高登賣中古同新game
尋日都見到全新GameCube 買(係腳下display 櫃)

好多game 都未見過,有$都未必買到
睇到都流口水^^

經典正game 直係十分難求

高級玩家

基板係咪高登好細,有好多二手ss、dc碟賣果間??

皆旺我行咁多次都係見過佢開過兩三次,所以我極度懷疑 ...
反斗車王 發表於 2012-7-1 22:21

皆旺Sam哥我同佢買過幾次嘢,之前閒日夜晚八九點會容易啲撞到佢開舖,近排真係好似好耐無開咁

進階玩家

回復 25# chaoskitkit
Gamecube末期時好多鋪都賣得好平,好多都幾十蚊就有隻全新(日版為主),可惜當年我多數只買美版,所以錯過左果段「黃金期」,依家先收藏翻日版實在係太遲了

進階玩家

回復 26# AV原人
睇黎呢位Sam哥應該仲有其他生意喎,一係就本身大把,如果唔係成日咁樣唔開鋪,租都唔夠俾喎

新仔玩家

回復 27# 反斗車王

今日去咗灣仔鋪,果然貴
分分鐘貴過ps3 新game

又忍唔住入手choro Q 同PAPER MARIO RPG

正!

進階玩家

回復  反斗車王

今日去咗灣仔鋪,果然貴
分分鐘貴過ps3 新game

又忍唔住入手choro Q 同PAPER MARIO RPG ...
chaoskitkit 發表於 2012-7-2 20:59

係咪入到去轉身都轉唔到果間二手店?
係,佢D價錢往往係「市價」既一倍或以上,不過人地開得鋪頭,一定係貴
以前九龍城龍珠成日都有唔少好野執,不過近排就要睇彩數,果度又唔就腳,唔可以成日去