設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kevin_lam_501

[藍光播放機] Oppo 93 與 Cambridge Audio 651的決擇

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

除非你鐘意又薄又尖又冷既聲,你就買651啦,用Quad都會標既你想像下,師兄你仲要用Elac...
唔係話叫你一 ...
waion1985 發表於 2012-7-10 11:04

其實用線都救到嘅,不過代價都唔細呢!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

加多雞幾先夠!
avlam 發表於 2012-7-10 10:57

咁大貪
無錢又要玩...

專業玩家

乜仲有人買CA 651咩?CA 個d CDP / BluRay 好鬼易壞!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
avlam + 10

查看全部評分

訊源: Marantz KI Pearl Lite/Oppo95 (mod)
膽前後: 和田茂氏線路DIY + SM 34.2(摩)
喇叭: Focal 826W
線:Acrolink,Analysis+,Chord,Delta,PAD,QED,Supra

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實用線都救到嘅,不過代價都唔細呢!
avlam 發表於 2012-7-10 11:10

咁就死啦,部機先4k幾,用線救我不如將d錢買部95
無錢又要玩...

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

咁就死啦,部機先4k幾,用線救我不如將d錢買部95
waion1985 發表於 2012-7-10 11:14

95都要用線就啦!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

95都要用線就啦!
avlam 發表於 2012-7-10 11:29

你當我發up風啦,我只不過係唔like CA姐
無錢又要玩...

2萬

黃金玩家

乜仲有人買CA 651咩?CA 個d CDP / BluRay 好鬼易壞!
SkyGeo 發表於 2012-7-10 11:12

又唔使咁盡嘅 !

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

除非你鐘意又薄又尖又冷既聲,你就買651啦,用Quad都會標既你想像下,師兄你仲要用Elac...
唔係話叫你一 ...
waion1985 發表於 2012-7-10 11:04

如果早D聽到你咁講,今日我就唔駛搞到頭痕要賣機啦!
ATOLL IN200
MARANTZ  SA-15-S2 BLACK EDITION
PIONNER LX76
SONY HX750 55吋
OPPO 93
前置 ELAC 244BE
中置 KEF R200C
後置 MUSIC PRO
重底音 Velodyne  SPL800 i

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

如果早D聽到你咁講,今日我就唔駛搞到頭痕要賣機啦!
tennishk 發表於 2012-7-29 13:31

師兄換咩機呀?

新仔玩家

To All C-Hing
I'm a novice at AV so I hope C-Hing could share some idea for me! I brought KEFQ900, Onkyo Tx-NR818 and Cambridge BD651 blue Ray at KEF's store in TST last Sat. The delivery date will be at 14 Nov but his sale told me today, my Blue ray is running out of order, and the next nearest shipment will be at the mid of Dec or even later!(not so sure) He recommend me to purchase "Marantz UD5007 instead, so I hope C-Hing could tell me "keep waiting" or change my preference "buy Marantz UD5007" I use blue-ray for classical music or watch DVD only...sound quality is put in my first priority...but image also very important!!!!. How about Oppo 103...which one is better?
Many Many thanks for all C-Hing's idea!