設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: sutter

[討論] 入左幾隻BD(台灣一個鐘收穫)

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Blow crying? Woooooooo  no humor at all?
victor_wong 發表於 2010-9-19 03:08

尋晚訓唔著又拎隻分手說愛你出黎睇
嘩頂,最尾果段又係忍唔到喊,可能太眼淺關係...
分手說愛你估唔到都幾好睇,男女主角做得幾好,只要唔好計較佢劇情係唔係超現實

SUTTER兄,隻荷版remastered帝國驕雄有無中字,係邊到可以訂到呀?
ivan1122 發表於 2010-9-19 12:02

有中字
我而家所有荷版都係呢度訂
http://movies-blu-ray.nl

我隻英鐵昨天已寄出,相信嚟緊星期尾會到埗,到時俾sutter兄你睇吓本booklet流唔流。 ...
劉一舟 發表於 2010-9-19 13:52

唔該晒劉兄!

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

回復 415# sutter

師兄,個荷蘭西好正,多謝!

黃金玩家

今日入手兩隻cc碟
狂林戰曲The Thin Red Line及
戰場上的快樂聖誕Merry Christmas Mr. Lawrence
下個月仲有幾隻cc碟要入

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

"kick ass英版steelbook唔係內圖真係skip得"

請問sutter兄呢隻英鐵有乜問題?你意思指畫質?
另外你post個個荷蘭site隻gladiator有兩款揀,係咪10周年版就係re-mastered既版本?thank you!

黃金玩家

"kick ass英版steelbook唔係內圖真係skip得"

請問sutter兄呢隻英鐵有乜問題?你意思指畫質?
另外你post個個荷蘭site隻gladiator有兩款揀,係咪10周年版就係re-mastered既版本?thank you!
thx_wong 發表於 2010-9-20 22:53

kick-ass英鐵隻碟無問題,係個鐵盒唔太靚仔o者
荷版10周年版一定係remastered版,至於舊果款鐵盒環球七月中出荷版remastered版時係曾經用返黎再包裝過就出,只係背面貼左張10周年貼紙

進階玩家

woo,戰場上的快樂聖誕,必買

黃金玩家

幾日假期收貨
先有英版3隻studiocanal collection
失憶大道mulholland drive同鋼琴戰曲the pianist都冇英版字幕,吹漲~~
得隻妙不可言有英字,可能因為佢只得法/德/西班牙語選擇

跟住德版兩隻
kick-ass德鐵即係英版外盒封面,靚過英鐵多多聲
同埋fsk及blu ray logo都係貼紙,感覺上出得有誠意過英國貨好多
英鐵都曾經有logo係用貼紙,但印象中得一兩隻係咁出
隔離果隻可能就咁睇封面真係唔知係咩戲.不過你留心d睇下個戲名就知佢係.......集結號!
1bd+2dvd既mediabook版,呢個mediabook系列一路有儲開,次次都等佢跌到12-13蚊eur先出手
本來仲有隻新宿事件,但早一日寄出到今日都未到香港...

仲有隻台版summer wars
主菜套機動警察仲係調貨中...調左兩個禮拜,真係調no more
第一次去書網落order就有扣左數冇落order同pre-order左但又冇貨派,明明訂完仲寫住有5x份
唉,印象麻麻...都係去返幫襯jsdvd算

美版grindhouse及hard candy
grindhouse雙bd,但音效縮左水,得返dd5.1@448kbps...
可能係因為要將近200分鐘既正片放落一隻碟,但睇隻bd50容量又未用盡架喎,真係r頭
hard candy唔明點解唔用以前美版dvd個封面?而家呢個真係普通到唔識套戲真係一定唔會留意,何況係買?

最後3隻法版
kick-ass fnac版連24頁booklet,法版係lenticular slipcover,咁多版本封面最靚係呢個
不過法版個spec印錯晒,外盒印係1.85:1,不過膠盒就印返2.35:1,仲有audio寫英/法dts-hd 5.1,但尋日play過係英語係dts-hd 7.1
雙bd(bd50+bd25),暫時睇規格好似係最好既版本

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

幾日假期收貨
先有英版3隻studiocanal collection
失憶大道mulholland drive同鋼琴戰曲the pianist都冇英版 ...
sutter 發表於 2010-9-25 22:59

師兄
想請問下封面隻PIG係咩電影?

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

師兄
想請問下封面隻PIG係咩電影?
hgc021321 發表於 2010-9-26 04:04

港譯《妙不可言》,係《天使愛美麗》導演尚皮亞桑里1991年作品。
http://www.post76.com/discuss/vi ... hlight=妙不可言

黃金玩家

iron man2港版鐵盒幸好係blu ray size,日版用dvd size真係莫名其妙...
另外4隻係hula girls台版,出租天使港版及美版功夫夢及superman/batman apocalypse animated original movie

聽日拎埋隻日版出租天使黎比較下先,日版bd50完美畫質縮左做bd25效果如何呢

書網調左兩個多禮拜終於寄出我set機動警察!!好感動,幾驚係調貨調多一兩個禮拜最終無貨收埸
總算仲可以留得到我呢個客仔