設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: sutter

[討論] 入左幾隻BD(台灣一個鐘收穫)

2萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

英版收貨,先黎2套steelbook

galactica合照

另外6隻,俄羅斯版大事件,得閒拎埋隻香港原裝版比較下先

日 ...
sutter 發表於 2010-5-25 12:37 AM

Sutter 兄,
小弟都想入 Newsmaker & Departures,請問兩隻碟係唔係B區呢?
Thank you!

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

套Galactica係Region free但冇中字
我一出果時入,減稅後未連運費99.9英鎊
sutter 發表於 2010-5-25 01:21

師兄,請問法國amazon 用最貴果D運費係咪快好多?DHX 定 FEDXX ?
因為我想訂40套碟,,,約660歐羅

好似 有人話用最貴果D運費 銀碼太大會被海關捉?

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Sutter 兄,
小弟都想入 Newsmaker & Departures,請問兩隻碟係唔係B區呢?
Thank you! ...
Tomotoshi 發表於 2010-5-25 10:32

Newsmaker係region free
Departures我唔敢肯定,因為我放入bdp同ps3都係autoplay左但出唔到畫面跟住stop左
但佢又冇話我region code唔夾,但我之後用top menu就可以順利睇到

師兄,請問法國amazon 用最貴果D運費係咪快好多?DHX 定 FEDXX ?
因為我想訂40套碟,,,約660歐羅  ...
hgc021321 發表於 2010-5-25 18:02

法國amazon用最貴果隻一般隔日就到,遲都係遲一日
amazon.fr係chronopost+hkpost,fnac先用fedex
我最貴果次只係3百頭歐羅,冇咩問題.但660歐羅會唔會有你所講既問題就真係唔清楚了

2萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

Newsmaker係region free
Departures我唔敢肯定,因為我放入bdp同ps3都係autoplay左但出唔到畫面跟住stop左 ...
sutter 發表於 2010-5-26 12:38 AM

Thank you Sutter 兄,我琴晚都訂咗lu.......

黃金玩家

今個月係奇連伊士活既世界,冇得傾
3套12隻(boxset有十套戲)
下面係鋼之鍊金術師part 1及happy together

4隻港台版
上面兩隻各$85,仲有幾隻未入下次再入
天使愛美麗台版唔係一早訂左真係等跌價/二手先入

大兵賴恩德版steelbook,大家都冇幫佢整走張肉酸logo影張相就等我黎
咁先靚仔嘛

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

天使之戀,完全係為左睇佐々木希
sutter 發表於 2010-4-27 00:53

香港譯作《出租天使》,驕陽發行並於7月29日上戲院!!!

故事簡介:
白天,她是校內的風頭躉;夜晚,卻是出入酒店的性感援交少女。
17歲的高中女生小澤理央 (佐佐木希 飾) 用身體換靚袋,更升呢招攬其他同學有錢齊齊搵。認錢不認人的她,出賣友情、欺騙感情只是等閒事。一天,「見慣世面」的她竟因一個男人的相片而莫名心動。他是35歲的大學講師光輝 (谷原章介 飾),對這個莫名奇妙惹上來的可愛女生,沉默內向的他只報以冷漠的回應,但理央不斷熱情地追求,更戀愛大過天,放棄充滿錢途的援交生活,終令兩人漸漸走近。然而,兩人各自背負的沉重秘密,以及身份與性格的差異,會否阻礙理央好好戀愛一次?

黃金玩家

六月第一炮!

德版華納premium collection

德版steelbook三套(sherlock holmes, goemon及zombieland)
sherlock holmes好彩冇落order訂法版steelbook,原來dvd size

德版另外兩隻

日版moonwalker同黑幫有個荷里活
黑幫有個荷里活日本一路都唔減,見信和有得賣2百頭就出手

港版

星級玩家

dark knight and begins are really excellent !

黃金玩家

6月第二擊,英法版

先黎英版
the road hmv exclusive連書仔

跟住法版
5隻eur50系列
The Quick and the Dead有中文字幕bd50,美版係bd25?

另外6隻
rec美版咁鬼耐都未出,見法版出boxset又唔貴就入了,第2集係用黑色盒
Bright Star就用紫色盒

賴恩steelbook

美版3隻

黃金玩家

父親節就到當然要有禮物喇
老婆一定唔會買碟比我,囡囡野都未曉講,唯有自己買比自己

今日行版好豐富
predator係唔係真係好過舊版真係要拎返隻舊版比一比,DNR好勁
platoon好明顯係韓版隻歷史遺物,雖然係mpg2但睇左陣都可以接受喎,感覺上好過隻predator...
未來警察一開個menu首bgm好懷舊下,睇完快d放先

美版呢期冇咩特別
最終都係入左green zone美版,中字等英版steelbook

四套鐵盒

復仇三部曲大家可以慳返安心等韓版好了
old boy只係dd5.1ex
包裝又用左dvd果個,又冇左本booklet

德版兩隻
cargo假鎖B,聲畫都正,有英文字幕,入得過

blu ray book兩本
美版a star is born同德版cass

台版兩隻
呢兩隻因為有德版做底先敢入,其他完全唔見有外國版本果d真係生人勿近

法版雙碟赤壁有貨派了
赤壁入既版本之多直迫the dark knight

久違了既hk video硬皮包裝

最後係驚喜二手兩隻
香水日版係唔係之前有洋垃圾版本?見呢隻二手70蚊有找即入,畫質超正
歡迎來到東莫村韓版好耐之前見過有但冇入一直搵唔返,二手8x蚊即入