設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 黑貓

[請教] 選購sony 入門級5.1 av 擴音機

關閉 [複製鏈接]

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

大家可以睇返樓主出過既貼............... 我都有一路追的.......................................{:6_122 ...
littlesweet 發表於 2012-6-23 01:39

我都有追開

先前重介紹左D山寨牌字俾Ching...都有D唔好意思...
LG OLED 55EC9300
Onkyo NR-809
KEF Q300/Q200/Q100
Velodyne Impact 10
摩改Pioneer BDP LX-55
HiMedia HD600F
Belkin Pure AV+Weiduka AC8.8

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

淨係個樣已經值回票價啦 其他既邊有得比 話到明入門機 都冇咩講究
有些人仲介紹我我唔識既品牌仲煩 ...
黑貓 發表於 2012-6-24 19:03

估唔到黑貓大師唔係用SONY的STB,而係用山寨到不得了絛樣無身材的VDIGI

銀級玩家

有啲人就係咁無聊
睇佢既言行,可想到佢現實生活中都無咩朋友
唯有係網上發起罵戰,引人注意自娛一番

小弟用梗既AV M係YAMAHA,可能佢都唔識,咁有出鋼琴識喇掛

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

Yamaha出電單車嫁

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

各師兄你地唔明嫁喇  
Ps3係 Sony出,一定要用番sony amp,電視一套先夾嫁。你有無見過onkyo,咩marantz出遊戲機嫁???

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

QQ
回復 1# 黑貓

不要做夏虫,不可以语onkyo

sony 的

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

師兄一心想要sony咁問黎做乜..你出去睇吓有幾多間sony賣..咁我又唔會叫你買麥景圖既
窮人.amp pioneer lx87   Wharfedale Denton 80th   center kef kht5005   surround bose       subwoofer sunfire hrs-12    sony  KD-65S8500C      PIONEER LX-88 SONY PS4  panasonic BDT320

禁止發言

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

ching禾想駁我套ps3睇碟打機唔想買雜牌
黑貓 發表於 2012-6-22 17:15

師兄你好, 係AV AMP上, SONY係上一代的確係唔錯的, 不過自從升左高清音效之後, 市場就起左變化, ONKYO, YAMAHA, PIONEER, DENON, 馬仔, 都成為5大品牌, 而ONKYO 就更加以大件夾抵食同C/P值高見稱, Y記就以DSP響哂朵, PIONEER就DETAIL同D類POWER AMP取勝, DENONE同馬仔就以穩定同深厚根基係高階機上依然佔一席位.

反觀SONY就...................高階又唔夠高, 低階同價又質素一般, 所以係AV AMP上, SONY就好似LCD市場咁, 慢慢走下波了!!!!

可能唔係太岩聽, 不過呢個係小弟呢幾年睇到既AV AMP市場狀況~~~~~

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

你地講果d牌子我都唔識既好似用緊山寨機咁 點用遮?
現在最平係STR-DH820 賣緊五千幾 ching仲有冇平d ...
黑貓 發表於 2012-6-22 19:23

貓仔兄, 依家AV AMP SONY先係山寨機呀, 堅架, 岩岩出部4K BDP, 都只係賣 2K幾.....又輕飄飄!!!!