設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[AV擴音機] SR7007vsAVR3313ci...本來我已退燒…為左要做老襯

星級玩家

exchange everyday.....

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

退燒前既最後一部amp咪係馬仔7005....賣哂去諗住自堀墳墓做老襯!點知前後唔夠兩個月…俾我遇到佢...
馬仔SR7007
仲有DENON AVR3313
兩部都已入手…而家測試緊有咩讚點…7007測試進行中

SR7007

SR7007

番到黎立即掃哂D野落地…開壇!!

番到黎立即掃哂D野落地…開壇!!

激動到手都震埋…支鏡有IS都影成咁

激動到手都震埋…支鏡有IS都影成咁

後板

後板

評分

參與人數 7威望 +54 收起 理由
babuwa + 10
老豆 + 3
robby + 1
fuman0123 + 10
R.C. + 10
rlwk2009 + 10
edlsang + 10

查看全部評分

吾兒逝矣,大悲![img]http://www.post76.com/x2/sta

2萬

黑鑽玩家

AV新仔

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

唔係退燒, 似發高燒!!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 1# chanherry

小弟以為唔會再上黎架喇…但係原來心入面果團火 係唔會熄滅架囉!!
將會緊密報告測試結果…!呢兩部東東係個成十年無見既朋友幫手入手既…全因為D&M
已經登陸東莞為生產總部…我呢件老朋友終於發揮作用…佢在東莞有頭有面有計有錢…
送俾我呢個大震撼…denon AVR3313 & marantz SR7007
7007其實已試左一晚…相頭雖然無變…以為佢只係小改款…其實份肉係all new!
software/firmware係全新既…已pre左denon既Audyssey MultEQXT, DSX, Dynamic EQ, Dynamic Volume
呢堆野唔同4311既XT32,我理解成係XT32初階板…易tune過4311既肯定...HDMI加到有3out,結果係可以實現3 sources,
分別在3個區域重播…1部amp做哂!support 4Kvideo bypass就指定動作兼指定無得試丫!
整體感覺好陌生…係一部全新既amp樣!但肯定聲低唔會好得過7005!甚至6005,
因為7005其實係一部披住marantz皮既denon黎!!除了無左11.2preout和XT32,就係部4311!
但呢次7007就唔同…無左高階天龍既血統…差幾多要試真D先知...............................

評分

參與人數 2威望 +20 收起 理由
babuwa + 10
chhanthony + 10

查看全部評分

吾兒逝矣,大悲![img]http://www.post76.com/x2/sta

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

回復 3# chanherry

做老襯同玩 AV 係兩馬子事 !
Elac 249 & 241
KEF Q500 surround speaker
KEF T101 Atmos speaker
MK X10 Subwoofer
Yamaha CXA5100
Ediscreation 後級 7ch
Ediscreation HIFI HTPC
Panasonic 65VT60H
Rockna wavedream Dac
Modwright LS100 & KW

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

一次過起雙飛真開心

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

慾拒還迎~~~

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

一次過起雙飛真開心
timmy 發表於 2012-6-21 23:06

唔記得同所有同門交代聲…呢個係這新機最偉大既賣點…搬番大陸既好處發揮得淋漓盡至
SR7007我既入手價…實數唔方便講…總之港欄唔過七!…第二部因為名氣大…唔憂賣…但都貴唔多過半格…
加埋都未夠買4311…起雙飛咪起雙飛囉…洗乜驚!!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 7# chanherry

今晚開埋部3313…試緊…有D失望…塊倉蓋鬆泡泡…冷氣都吹得佢開喎 堅架絕無吹大!!!!
仲有…點解想setup網路時…個mac address係全00000000000零既?唔係咁好彩呀下…須要詳細檢查…
聽晚先出相喇

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

退燒前既最後一部amp咪係馬仔7005....賣哂去諗住自堀墳墓做老襯!點知前後唔夠兩個月…俾我遇到 ...
chanherry 發表於 2012-6-21 20:35

尋晚3313開箱,估唔到無驚喜只有失望!短評係:歷來質量最差既3系天龍AV amp!三年一次新造型,今次改到...唔知想點!
從來我既觀念係AVamp必須要有前蓋!如無既我只當佢係組合機頭!3313係有倉蓋,不過居然會俾我屋企冷氣吹開!半隱藏式倉蓋,同上年鮮風既差唔多
!失敗!
跟住繼續不幸,當上齊所有spk,hdmi mon後,想佢開句聲聽下,梗係linkup network先,點知搞左成晚我home network都搵唔到新amp,而從amp setup
睇仲恐怖,mac address居然係000000_000000,直到今日嘗試關左HDCP,手入所有IP,GATEWAY然後直接用塊ipad airplay,先俾我誤打誤撞link到network,但mac點解會全零?真係科學都解釋唔到!試過打去問D€M,一聽到係3313都費事睬我咁滯!我仲記得聽電話既就係點我話仲有A100叫我落定果個

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

一旦中毒, 無葯可解
沒有最毒, 只有更毒。