設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: pbtour4il

[外版] Titanic【鐵達尼號】(3D+2D) Blu-ray Disc

1萬

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

呢隻你有冇BD 借我睇呀
circleli 發表於 2012-4-10 22:52

將軍咪玩啦,未出呀,呢度咪就係"BLU-RAY軟件討論區"囉 我係今朝睇完咋......

4萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖聖勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

將軍咪玩啦,未出呀,呢度咪就係"BLU-RAY軟件討論區"囉 我係今朝睇完咋...... ...
stanleykc13 發表於 2012-4-10 23:02

第日你買又睇完就借我睇啦

1萬

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

第日你買又睇完就借我睇啦
circleli 發表於 2012-4-10 23:19

我諗都要成四條紅色魚仔或者一頭牛嘅大半先買到 到時可能食BBQ算數
不過真係買咗就梗係

4萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖聖勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

我諗都要成四條紅色魚仔或者一頭牛嘅大半先買到 到時可能食BBQ算數
不過真係買 ...
stanleykc13 發表於 2012-4-10 23:26

到時隨緣啦

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

今日係 isquare imax 重溫返 lee一出我看過不下數+次的影片,係 IMAX 3D 大銀幕效果下,
衹得兩個字黎形容,就係〝震撼〞3D效果我覺得收貨囉,睇落好有新鮮感,音响比足100分,
現場感一流!記得以前係戲院睇,因為唔係大银幕,所以比唔到今日所感受到的震撼感!男女主角
簡值靚到想死!如果師兄鍾意 lee 一出戲  $140無得走雞!弟日Bluray.....【一出即買】
後話:以前睇禁多次,男人老狗的我,衹會眼紅紅鼻濕濕,但今日我就情不自禁的流下淚來(足足
5次之多)可想而知那種震撼感有幾大!

1萬

鉑金玩家

今日係 isquare imax 重溫返 lee一出我看過不下數+次的影片,係 IMAX 3D 大銀幕效果下,
衹得兩個字黎形容 ...
sevenyeung 發表於 2012-4-11 22:44

我睇完都勉強用到"氣勢磅礴"去形容,真係勁到無言......但係我喊唔出,係咪冷血咗啲?

星級玩家

我覺得美版應該會唔同港版,美版嘅預告片好似係Paramount,而港版嘅預告片係20th Century,發行方唔同,我覺得配置都唔同,美版應該無中字。

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

攪到我都想入戲院睇tim

黃金玩家

衹得兩個字黎形容 ...
sevenyeung 發表於 2012-4-11 22:44

小弟同師兄你既感受一樣,不過我係去到最後響起 James Horner 既配樂 "Hymn to the sea" 而激動落淚

Remaster 過之後,就算係2D都有非常之好既畫質表現,完全唔似1997年既電影

真係好震撼,好靚 !

呢套美版BD點都會收一套。

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 56# stanleykc13

其實今次特登一個人入戲院睇!盡情發洩下!結果我都所料不及!所師並非冷血!