設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[喇叭組合] 多了二個紙盒 (法國妹)

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

今日多左二個從法蘭西返嚟概紙盒,晚點等老闆返嚟剪綵,再上傳相片,先嚟包膠相片

再嚟開苞相

裸視

裸視

可行Bi-wire

可行Bi-wire

二路半

二路半

對花

對花

大合照,中置留位中

大合照,中置留位中

再見KEF

再見KEF

多謝咁多位師兄加分和想看報告,小弟不材,不咁亂說。其實依家冇嘜可以分享,因現在喇叭是最衰聲的時候,其實問過農夫可吾可買demo俾我,免受衰聲之苦,當然被reject la , 那只有忍忍,這對野最小煲200個小時才開始鬆聲,開楊。可能那時再分享比較好。那我現在只可以講下揀法國妹的原因:
1/外表平凡,但骨子裏很細節,喇叭中間有下分割顏色各分開一半都是對花的,可見法國人對的藝術熱情
2/聲音 - 清,爽,甜,有味道
3/個子小巧,比起以前對KEF細了一個碼,老闆冇炸形
4/價錢可以接受,大約不用到!*)))的價錢買到法國妹
5/ 非常好的售前售後服務,在農場由三點玩到七八點農夫都很有心機俾我地試野,俾我地意見,跟那些在isqure 的國X完全是兩碼子,全冇服務可言,可能上次上去試TT ,sales  看吾上眼,我也冇心機試其他了

以上純屬小弟不材的看法,不喜就當我吹水笑一笑就算,最後,我非常多謝76裏的5君子俾我的意見,等我千辛萬苦找到自己喜歡的新歡

評分

參與人數 17威望 +153 收起 理由
babuwa + 10
Joes + 5
edison133 + 10
benjamin + 10
fuman0123 + 10
roland + 10
obee + 10
Wilmer威馬 + 10
ckw3031 + 10
高菲 + 9
ke1 + 3
Tomy + 6
tomtomsuccess + 10
Lok80 + 10
Lester + 10
avlam + 10
sungyue + 10

查看全部評分

2-ch :
Mbp+ Audirvana+->exD->田雨->威馬 A-200 Int amp ;CDP marantz sa17->Atohm Sirocco 2.0
9.1 : oppo93->Y記3010
威馬PC:K2c,K2S,K2J
威馬 U8 Bi-wire + U8 XLR + USB

6萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 黑鑽石勲章

QQ
等你開箱報告!

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 1# hutmonkey

Sony Playstation 5
Sony UBP-X800M2 4K Blu-ray Player

1萬

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 1# hutmonkey

呢對野係牛羊聽過, 無咩好感, 師兄你應該買GT3果d級數就岩了

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復  hutmonkey
kv10 發表於 2012-6-5 15:18

Ching, 你對GT 勁好多,我要下次換屋才可以諗呀
2-ch :
Mbp+ Audirvana+->exD->田雨->威馬 A-200 Int amp ;CDP marantz sa17->Atohm Sirocco 2.0

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

果然係一群毒友,買咗s2.0重要叫人上gt
sbt+sotm
Lucid 88/192
I Clock/DIY 原子鐘
YBA Passion int.100/LX-83
OPPO-93
Atohm GT1.0
Quad L-center
Os3
Nanosat
hrs-10

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

恭喜師兄有新玩具

黃金玩家

壞人黃

76 榮譽慈善家勲章金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

呢對都唔易玩嫁!

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

呢對都唔易玩嫁!
avlam 發表於 2012-6-5 15:40

所以我都唔貪心揀3.0,因我個人喜歡大支野多一點
2-ch :