設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: davidwutk

[討論] 一次阿波羅網購經歷-Wireworld Power Cord

白鑽玩家

見到你的情況,慶幸我當初沒幫趁Apollo. 改而向 Sound Approach 買 Silver Electra. 已在另一post過相, 全新,無問題。向Sound Approach 訂線時, credit card 過不了verification, 電郵查詢,很快回覆因系統tightened security. 調整後叫我再試,ok。跟住致電給我確定本人認購, 寄出郵包,整個過程有電郵交代,有tracking no. Good service.

至於Apollo, 早前有近半價Wireworld 最高檔 Golden Electra 賣 (它說因線身顏色錯體之固, 非原裝頭)。好快比人買左。加上C Hing 的遭遇, 使我對此store 存疑。有時上網訂貨真是撞彩。

你用 ww 線的聲音怎樣?

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

見到你的情況,慶幸我當初沒幫趁Apollo. 改而向 Sound Approach 買 Silver Electra. 已在另一post過相, 全 ...
Alman 發表於 2012-5-31 06:05

Thanks Ching.
我睇你個post,然後上左呢間野,價錢差不多,於是訂兩條,運送方式係UPS worldwide expedited.應該快過USPS.
既然阿波羅都唔在乎我d蝦毛,甘我都係退貨罷
我呢條係Aurora 5, 擺係HTPC 代替條Viablue X25.換上後,低頻明顯有力,好似做完成日野食完飯甘,精神番哂,.
所以,如果阿波羅唔係甘企硬,我都唔想等一來一回既時間,
插左就唔捨得抆.

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

很舊
jjjjjn 發表於 2012-5-31 01:46

最弊係佢眼中呢條係brand new.可能兩家既角度唔同罷 .如果另一間OK,我以後都係無謂傷神同哂時間

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

我都係阿婆羅訂左條 Wireworld Sliver electra..7天未到貨。。收到後再驗下貨先。。
請問樓主個packaging 精吾精神呢?

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

我都係阿婆羅訂左條 Wireworld Sliver electra..7天未到貨。。收到後再驗下貨先。。
請問樓主個packaging  ...
Dave 發表於 2012-5-31 13:09

Ching如果有tracking no.可以查到係邊,我果單就係USPS.
個packing無問題,係蘇頭有D殘舊,所以乜有呢單野.
不過,我買果條係入門級,所以,可能係"因價就貨",係甘卦.衣家,係第二間訂過,收到貨再同大家report.

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 13# minimoai
佢話會透過過paypal退番俾我.thx.

鉑金玩家

我同阿婆羅訂過4次,第一次訂條1>2 OASIS 6 SUBWOOFER 2M線,果時唔識問佢囉拆,比原價,但佢話無2M,免補錢比3M我,但等佐20日先收到.第二次我識得問佢唔要包裝比拆,同佢訂1條2M ChromaHDMI 和1條0.3M Chroma HDMI.但0.3M佢話免補錢比Silver starlight 5.2比我約等10日先收到,但因0.3M收到才發覺太短,再出信問佢有無1M Silver starlight,回覆己無新貨,但有條用過約港币$820連運費比我.仲送多條APOLLO AV Lightning 比我叫我幫佢試比意見,今次最快約7日收到,最近今次,星期六晚先同佢訂條Electra,佢話有條錯包裝-$300 is for the regular Electra.   The Silver Electra 2M is $525 with shipping and is better than the Electra, but not worth the price difference unless you have a very high end system and want every last bit of performance.   I do have both cables in stock.

I do have a 2M Electra that is the wrong jacket color (looks like the discontinued Gold Electra).   The writing on the jacket say Electra.   This was manufacturing mistake bought directly from Wireworld.  I can sell that to your for $225 with shipping to help save you money.   It is still covered by the Wireworld limited lifetime warranty.
每次只買一樣野,但來回都好多封信,我覺得佢地真係幾好服務.係用過會同我講平比我.

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

但有條用過約港币$820連運費比我.
coody 發表於 2012-6-1 00:45

可能我D係生客,唔識拿更好既offer, 所以有禁既奇遇. Ching 多口問句,如果系你收到條線,你會點做呢?
定系你會覺得條線無問題呢?
吾好誤會,我個post最 想知條線收吾收貨

鉑金玩家

回復 28# davidwutk

如果係我比佐錢買全新貨,但條線又好似唔係全新 ,條氣係唔順既啦!如果係香港就話走去嘈者,但而家要寄返過去會費時失事,講真,如果條線無其他問題我就會照用。

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 29# coody

Thx ching.
我係俾左新線錢,同埋無問佢拿discount.不過,佢就堅持要我退回,噤我唯有無奈接受.線是好線,但keep得唔好,佢又唔認,要我寄番俾佢.我可以點呢?唔寄,變左係我無中生有,誣蔑人地.寄左,真係好似ching話齋"廢時失事",損失由係自己.
其實,我係阿波羅係第二次訂線,之前係usb,果次無事.
訂線前都聽到唔少Ching係度訂,應該都有口碑,所以都試下囉.甘o岩呢件事發生係我身上,我覺得可能100單中有99單都係好頭好尾,唯一一單即我果單係奇怪jei.
今日寄番俾佢啦.希望大家當係一個case參考啦,同埋證明我唔係老眼昏花,因為多數Ching都覺得個蘇頭唔似新簇簇!