設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: teeteetun

[影音配件] $800 拖板, 有咩介紹

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

I'm late...

Just know..

[~ 官方團購 ~] [電源拖板] QED Qonduit MDH4
Netmans 發表於 2012-5-21 02:09

唔知呢隻效果點架呢?

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

唔知呢隻效果點架呢?
plnl88 發表於 2012-5-21 02:11

Unknow

past record
聖誕禮物,我又有~(聖誕禮物第二擊)(QED MEH-6)(小小評語 P.4)

發表於 2009-12-16

http://www.post76.com/discuss/vi ... light=%2Btontontony

今日終於將 QED 換上~~離場既係 CHEAP CHEAP 家用拖排~~
首先講講QED比咩用~ (我買左6位)
佢有2位係 1KW 其餘4位係 100W
1KW 我比左 AV AMP (706) 另一個 1KW比左 TV用~
其餘100W 我分用插上 P記BDP-320 / MTV3500 / MEDIA PLAYER 6500A
雖然 SUB仔仍然唔可以直入牆但已經將佢插左普通拖排既頭位~~
為左令自己容易d睇得出有冇分別~~
我未轉之前先睇左 2段 "老變2" (分別就係一開埸直至 柯柏文 打低左大轆狂派,而另一段就係柯柏文死之前森林大戰)
好啦~~一齊預備好~~
以前一開埸果段既黑位好多noise~依加明顯少左而且有d以前係有但唔多noise既地方冇曬noise~~我覺得最明顯係第一場大戰之前~博派出埸時既黑位noise真係少左好多~~哈哈
我最初都以為係我心理作用~~可能只係小小改善~~~但同場我係有另一位朋友在場~佢都話明顯改善左~~真係好正~~
由果一刻開始~我真係覺得 QED 真係 "又打得又睇得" 咁既價錢真係抵~
以上係我個人作為用家既小小評語~~
**不過我既tv真係好cheap所以有大改善,唔知我換埋tv之後會唔會仲正呢??**
**聲音方面反而我又唔覺有咩特別~可能我冇咩留意~**

http://www.post76.com/discuss/vi ... ntontony&page=3

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Unknow  

past record
聖誕禮物,我又有~(聖誕禮物第二擊)(QED MEH-6)(小小評語 P.4)

發 ...
Netmans 發表於 2012-5-21 02:15

重以為你有添。

銀級玩家

重以為你有添。
plnl88 發表於 2012-5-21 02:23

I remember that Evx have this 6 socket around  2.8k and I want to buy it.

... but I have not take action until now...

1萬

黃金玩家

I remember that Evx have this 6 socket around  2.8k and I want to buy it.

.. ...
Netmans 發表於 2012-5-21 09:45

照睇呢隻都係用電容,你有 PF30/PF40 重要電容瀘波?
你已有電容瀘波,EI扼流綫圈 (cleanline2),行濾斗濾已好正。
再上就是平衡左隔離牛 (balanced isolation transformer)了。

銀級玩家

照睇呢隻都係用電容,你有 PF30/PF40 重要電容瀘波?
你已有電容瀘波,EI扼流綫圈 (cleanline2),行濾斗濾 ...
plnl88 發表於 2012-5-21 13:12

I have not ma ~    at Mar 2012

So I will give up now .

銀級玩家

有隻清華power filter個隻ok 唔ok ah?

黑鑽玩家

Unknow  

past record

發 ...
Netmans 發表於 2012-5-21 02:15 [url=http://www.post76.com/discuss/redirect.php?

goto=findpost&pid=1856827&ptid=118783][/url]

師兄,請問幾錢?
ATOLL IN200
MARANTZ  SA-15-S2 BLACK EDITION
PIONNER LX76
SONY HX750 55吋
OPPO 93
前置 ELAC 244BE
中置 KEF R200C
後置 MUSIC PRO
重底音 Velodyne  SPL800 i

1萬

黃金玩家

有隻清華power filter個隻ok 唔ok ah?
AHFUTIGER 發表於 2012-5-21 13:22

據某師兄的比較清華 TD06,古仔爭先 3000 好三成。
但古仔貴唔止三成。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

回復 19# plnl88

果條友咪係我law, 如buget$800,只有清华06 or 隆宇206較好,古仔爭先係正,but 1k人仔+运費就成1.3k,