設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: maner394

[討論] 影音獨立電源

高級玩家

29# maner394

八位, 一千蚊樓下, 謝謝!

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

29# maner394

八位, 一千蚊樓下, 謝謝!
PABBPA 發表於 2009-4-22 20:41

首先要解决問題,現成拖板好少有12呎線咁長,所以你最好先拉一個新蘇位!
八位, 一千蚊樓下比較少選擇,質素比較普過!
Y拍賣網ddl拖板,線長可叫他做12呎都得
monster 800

星級玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

高級玩家

剛剛爬完文, 都比條 nanotech302 毒親。想請問如果我買條302入lcd tv. 但日後個拖板條12呎電源線低級過302, 咁會唔會降低302既質數呢?

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

剛剛爬完文, 都比條 nanotech302 毒親。想請問如果我買條302入lcd tv. 但日後個拖板條12呎電源線低級過302, 咁會唔會降低302既質數呢?
PABBPA 發表於 22-4-2009 22:25

理論上會,因為之前用咗渣線,之後用幾靓都無用,因為無增益!
亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......

高級玩家

36# 245141525

唉, 真係好慘, 個房得一個蘇插

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

36# 245141525

唉, 真係好慘, 個房得一個蘇插
PABBPA 發表於 2009-4-22 22:37

拉多個攞,又可以裝過冷凍13A蘇位,效果真係正好多

進階玩家

245141525 發表於 2009-4-22 22:28

咁又唔好咁講,如果是,就要由發電廠直接拉線來的了,救得一節救一節,先是到機那條線,之後一路換上去,會明顯d!!
PABBPA兄:
如果真的冇得選擇的情況下要買monster,就買hts1000,好像都想賣緊1300-1400左右,我之前用過,效果不是冇,不過唔係咁明顯,所以現在都賣左比朋友了,1000以下果d,看下其他牌子比較好!!記住一樣野,amp是唔可以過濾波拖板的.會cut左高低頻的,兩端申廷會細了好多!!

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

245141525 發表於 2009-4-22 22:28

我睇法又唔同喎... 因為呢 D 係被動野, 好難有增益架...
不過一定會減輕中途嘅損耗, 即係都好左架
同埋入左牆o個條冇換過的話都同條 302 差好遠, 同個拖板道理一棣..
所以先換 302, 之後儲夠錢再換拖板就 very good

星級玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

同意cowegg兄和syau兄, 換pc其實減輕中途嘅損耗.

PABBPA兄,請問你有幾多equipment要接上拖版? 之前我放equipment位置都是得一個wall socket(換sina 冷凍13a socket),都是用8件電器(plasma , bdplayer , av amp , sub wooder , mtv3000火牛, nowtv 火牛, vcr , 同風扇), 一直覺得會影響, 之後造2條4位拖版其中1條造20呎拖版而另1條造5呎(用belden 20A線而且換上冷凍fuse) , 將條20呎由另一個wall socket接上(比 mtv3000火牛, nowtv 火牛, vcr , 同風扇用)而另一條5呎拖版接上sina wall socket(比plasma , bdp , av amp同sub wooder用) 減輕影響