設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[高清播放器] 玩左3部高清播放器,明白左一樣野

鉑金玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

玩左三部先明白,由himedia hd300a>dune smart b1>kaiboer k750li

明白到「機無完機」呢個道理

當初爲左靚畫質+睇藍光碟由300a轉到去smart b1,其實smart b1真係唔錯,檔案兼容性、blu-ray iso、資料夾播放載入都好快,但我又成日會喺amazon買碟同燒備份碟睇戲,佢個blu-ray rom對備份碟既支持就好差,而且個blu-ray drive好快就壞左 ,重有dune系列不支持原盤外掛字幕(因爲我好多時都會喺amazon買啲冇中字既blu-ray),所以轉用750li,個drive強過smart b1多多聲,讀碟(正版、備份)都快好多,最重要係佢可以原盤外掛字幕,但檔案兼容性同nfs性能又差過dune,讀bdiso同bd資料夾又慢,播一啲mp4又窒,諗番轉頭真係覺得,好難搵倒一部完美既「一體化」hdplayer,真係要有兩部睇門口...一部專for睇碟,一部專for 高清檔...依家諗緊物色一部價格唔太高、檔案兼容性好既sigma機,由兩部sigma機睇門口

鉑金玩家

歡迎c兄們一齊討論下大家點睇一體化高清機

市面上好似暫時都未有一部「較好」(滿足以下三點)既一體化高清機,我只有以下三點小小要求

-讀碟能力強

-檔案兼容性高(mp4,mkv, avi等主流格式)

-藍光原盤可外掛字幕

進階玩家

回復 2# ihmcjacky

我都想搵部SIGMA機, 因為部N3壞咗, 似終覺得sigma機好過realtek機!大家有咩好介紹?

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

玩左三部先明白,由himedia hd300a>dune smart b1>kaiboer k750li

明白到「機無完機」呢個道理

當初爲左靚 ...
ihmcjacky 發表於 2012-5-11 10:14

如果係咁 Popcorn Hour C-200 真係唔錯

銀級玩家

如果係咁 Popcorn Hour C-200 真係唔錯
maner394 發表於 2012-5-11 22:02

用緊A300, 本來不錯但開機後機身會好熱
可能是細部機的問題,
C300機身大,應該好用

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

回復 5# pan

A300 C300.......Firmware 還有好多問題,c200 聲畫己比一般一至二千多元的 bd player好,所以2手 c200 非常低玩!

鉑金玩家

回復 4# maner394

C兄,c200可以滿足哂我既要求??

鉑金玩家

回復 6# maner394

但好少c兄放c200啊...

三潮玩家

76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

玩左3部高清播放器,明白左一樣野

c200 如果有埋3D, 咁就perfect!

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

鉑金玩家

請各位有Popcorn hour c-200,c-300的c兄,可否幫忙試試這兩個檔能不能順暢播放,謝謝!!
http://www.badongo.com/file/26957285