設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 龍龍

[喇叭組合] 玩具早到了, 我仲未 ready 呀 !!!

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

期待ching報告

新仔玩家

其實包膠我真係唔多識寫, 因為我只係新手一名, 連 amp 都未有~ haha
只係去過 d 毒氣室聽過 HGB 套 set 覺得細細件表現都幾突出, 又吸得大家 d 毒多~ 所以把心一橫 ... 全家接晒佢返來~ 呵呵
amp 都未有

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

好靚仔 {:9_426:}

銀級玩家

補充小小資料 :
我今次係運左
OMD-15 x 2
OMD-C1 x 1
OMD-5 X 6
龍龍 發表於 2012-5-8 23:47

Ching, 可否講1次由開始~~~~~收貨 和費用 - 的流程, 做福下各兄弟,
好過成渣pm, 覆到手軟 !

另 Ching 準備用 ? amp 呀?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

全套mirage,好正,唔知咁寄返香港,大概總數幾多呢?

新仔玩家

全套mirage,好正,唔知咁寄返香港,大概總數幾多呢?
joelcan 發表於 2012-5-9 14:16

呢到 total 9 隻 運費 $6000

新仔玩家

Ching, 可否講1次由開始~~~~~收貨 和費用 - 的流程, 做福下各兄弟,
好過成渣pm, 覆到手軟 !

另 Ching 準 ...
fullwell 發表於 2012-5-9 14:06

1. 去 Vanns 落單, 但係用 "Amazon Payments" 比錢, 即係通過 Amazon payment gateway 來付費. 主要原因係 Vanns 只接受 U.S. local 卡.
注意: 落單前請在代收公司開 a/c
2. 填寫送貨地址請寫上 "代收代運公司" 我用個間係大家都應該未用過的, 唔知可唔可以開名 (以下簡稱 M 公司), 所以需要的 ching 請 PM 我.
注意: 請不要跟 Vanns 說係寄去代收公司, 他們是不容許的, Vanns 問的話你同佢講係朋友屋企啦
另外, 在落單前請先問準代收公司的接收地址, 因為他們都不止一個地方代收的, 而且要選擇免稅州郡代收.
3. 你落左單後, 將單號等資料 send 比 M 公司, M 公司收到貨後會通知你, 一般 M 公司都會提供免費 1~2星期存貨服務, 即係你可以多處訂貨去佢到, 收齊後先叫佢發貨.
4. 點清貨物後, M 公司會報價給你, 當然你係任佢開~ 無計 !! 一般情況下係會以重量或體積來計 !!
5. 快遞 5~6 日後會到, 但佢會話比你知 8~9 日, 所以我就失左預算~

評分

參與人數 3威望 +22 收起 理由
AHFUTIGER + 2
joelcan + 10
R.C. + 10

查看全部評分

新仔玩家

我的運貨單如下 :
Package        Weight        Dimensions (in)        Dimensional Weight
1        94 lbs        48 × 28 × 13        126 lbs (OMD-15 x 2)
2        18 lbs        23 × 12 × 13        26 lbs (OMD-C1 x 1)
3        18 lbs        15 × 11 × 20        24 lbs (OMD-5 x 2)
4        18 lbs        15 × 11 × 20        24 lbs (OMD-5 x 2)
5        18 lbs        15 × 11 × 20        24 lbs (OMD-5 x 2)

運貨加保險 : US$746.62
屈錢包裝費(OMD5 二合一) : US$20
OMD-15 x 2 over size : US$10
Total : US$776.62
碌卡 charge 左 $60xx 即係每磅約 HK$26.8
我今次係選擇 Fedex 5-Day 特價快遞 (超過 160 lbs 係好平的)
amp 都未有

新仔玩家

至於有 ching 問我用咩 amp
本來想用 Denon 3312, 而家將貨就價只能用 616 ~ 唉
之後仲諗住買仔 sunfire HRS 12" 十仔 ... 睇黎呢兩個月都有排捱啦 !!
amp 都未有

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

呢到 total 9 隻 運費 $6000
龍龍 發表於 2012-5-9 14:46

$6000淨運費,咁喇叭價錢呢?