設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: sunboy

[私人收藏] 我近年買的二手碟

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

應該係從來
circleli 發表於 2012-5-10 13:47

都係.................

評分

參與人數 2威望 +70 金錢 +70 收起 理由
ericeric + 20 + 20
窮小子 + 50 + 50

查看全部評分

4萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖聖勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

都係.................
sunboy 發表於 2012-5-10 13:50

就係咁…

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

碟名: Femme Fatale
歌者: 中森明菜
價錢: $120
Condition: 90% new  (但冇側紙... )
抵唔抵: OK啦, 但都算平架喇.......我唸  
正唔正: 唔錯.....

1. リヴァージョン  
2. ハートブレイク  
3. 抱きしめていて  
4. Femme Fatale  
5. I Know孤独のせい  
6. La Liberte[']  
7. ソー・マッド  
8. パラダイス・ロスト  
9. ムーヴ・ミー  
10. ジャイヴ  

http://www.amazon.co.jp/Femme-Fatale-%E4%B8%AD%E6%A3%AE%E6%98%8E%E8%8F%9C/dp/B00005HFHS/ref=sr_1_3?s=music&ie=UTF8&qid=1336816946&sr=1-3

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 3威望 +76 金錢 +70 收起 理由
alibabar + 6

查看全部評分

2萬

白鑽玩家

碟名: バラード・ベスト-25th ANNIVERSARY SELECTION
歌者: 中森明菜
價錢: $60
Condition: 90% new (得隻CD咋)
抵唔抵: OK啦, 但都算平架喇.......我唸   
正唔正: 唔錯.....

【CD】
01. 難破船(2007 Ver.)
02. セカンド・ラブ
03. あの夏の日(新曲)
04. LIAR
05. 水に挿した花
06. 陽炎
07. 赤い花 08. SAND BEIGE~砂漠へ~
09.SOLITUDE(2007 Ver.)
10. 二人静
11. 月華
12. 予感
13. 初めて出逢った日のように
14. 駅
15. 帰省~Never Forget~(2007 Ver.)

http://www.amazon.co.jp/%E3%83%90%E3%83%A9%E3%83%BC%E3%83%89%E3%83%BB%E3%83%99%E3%82%B9%E3%83%88-25th-ANNIVERSARY-SELECTION--%E5%88%9D%E5%9B%9E%E9%99%90%E5%AE%9A%E7%9B%A4-DVD%E4%BB%98/dp/B000NIVN3W/ref=sr_1_62?s=music&ie=UTF8&qid=1336814075&sr=1-62

x

評分

參與人數 3威望 +76 金錢 +70 收起 理由
alibabar + 6

查看全部評分

2萬

白鑽玩家

碟名: 玩具EP
歌者: 王菲
價錢: $25
Condition: 85% new (因碟有少少花)
抵唔抵: 都算平喇.......我唸  
正唔正: 淨聽頭兩首已經值回票價 .....Made by Harmoic Hall HK 01版

1.暗湧
2.約定
3.敷衍
4.玩具
5.我信

x

評分

查看全部評分

2萬

白鑽玩家

碟名: 仍然喜歡我
歌者: 林帆
價錢: $40
Condition: 85% new (因碟有少少花)
抵唔抵: 都算平喇.......我唸  
正唔正: 好聲好聽, 淨聽首"今夜"已經好爽 .....No IFPI

01 仍然喜歡我
02 仍感激相愛了一年
03 今夜
04 今生必須有你
05 怎麼能
06 匆匆
07 思念
08 是不是這樣的夜晚你才會這樣的想起我
09 夢故鄉
10 現實就是現實

http://www.kuwo.cn/album/46802/

x

評分

參與人數 3威望 +80 金錢 +70 收起 理由
阿正 + 10

查看全部評分

2萬

白鑽玩家

碟名: 星夢情真
歌者: 陳慧琳
價錢: $8
Condition: 90% new (因碟有微花)
抵唔抵: 算好很平喇.......我唸  
正唔正: 一般啦, 鍾意既就鍾意.....Made by Harmonic Hall HK 01版

1. 請柬
2. 你會衝動   
3. 星夢情真   
4. 終有一天會遇見
5. 這是誰  
6. 女人就是戀愛   
7. 今夜很寧靜  
8. 迷離夜雨   
9. 蘇醒   
10. 有房出租

x

評分

查看全部評分

2萬

白鑽玩家

碟名: Remix
歌者: 韋綺姍
價錢: $45
Condition: 90% new (因碟有微花)
抵唔抵: 唔知算唔算平喎.......  
正唔正: Remix幾過癮, 鍾意既會好鍾意.....No IFPI

01. 萬片希望在明天/蔣志光、韋綺姍 (4:25)
02. Oh My God (4:32)
03. 日月夜星也無悔 (4:08)
04. 相逢何必曾相識/蔣志光、韋綺姍 (3:40)
05. 影子也衝動 (6:32)
06. Oh My God (9:29)
07. 日月夜星也無悔 (6:23)
08. 相逢何必曾相識/蔣志光、韋綺姍 (6:15)

x

評分

查看全部評分

2萬

白鑽玩家

碟名: 至愛精選
歌者: 彭家麗
價錢: $45
Condition: 90% new (因碟有少少花)
抵唔抵: 算平喇.......我唸  
正唔正: 正! D歌多數好好聽........頭版

1.暖些
2.我不是花瓶
3.霓虹夜雨
4.昨天.今天.下雨天
5.原來只喜歡孤單一個
6.行動派
7.日女人
8.No promise
9.Goodbye
10.最愛一次
11.分手前一小時四分廿四秒(Dub Mix)
12.花啦花啦(Tvb卡通片集《俏皮幻法小花仙》主題曲)
13.從不喜歡孤單一個
14.何故.何苦.何必
15.是不是這樣的夜晚你才會這樣的想起我

x

評分

查看全部評分

2萬

白鑽玩家

碟名: Blue
歌者: 劉文娟
價錢: $55
Condition: 90% new (碟有少少花)
抵唔抵: OK啦.......我唸
正唔正: 唔錯..... 聽得舒服! No IFPI

01、車站八零八
02、浮光掠影
03、生日的願望
04、兩朵白雲
05、雪夜
06、遍霧遍雨的一夜
07、紅天灰雨
08、無聲的風铃
09、今夜無星
10、神話