設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: tennishk

[顯示器] 最後選擇,SONY EX720定LG 6500好呢?

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

講真, 買左 3d 電視都唔會多睇 3d. (個人意見)
Sony Playstation 5
Sony UBP-X800M2 4K Blu-ray Player

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復 18# SonSon

非常有用的意見。
THANK YOU
ATOLL IN200
MARANTZ  SA-15-S2 BLACK EDITION
PIONNER LX76
SONY HX750 55吋
OPPO 93
前置 ELAC 244BE
中置 KEF R200C
後置 MUSIC PRO
重底音 Velodyne  SPL800 i

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

最後選擇,SONY EX720定LG 6500好呢?

你不如睇埋hx750
靚過ex720好多, 只係貴些少

Agree!

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

黑鑽玩家

你不如睇埋hx750
靚過ex720好多, 只係貴些少
jasugun 發表於 2012-5-6 22:11

但我唔想買反光面屏幕!
ATOLL IN200
MARANTZ  SA-15-S2 BLACK EDITION
OPPO 93

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

買得SONY,一定返大陸買,同一個價錢,可以買高兩級,而且SONY入門係垃圾級,唔買頂級不如唔好買

LG 的話,3D偏光真係舒服好多,主動可能靚d,但唔代表個個頂得到唔暈,我自己就唔會暈,但家人會暈,部機唔係自己一個睇,屋企其它人頂唔到,幾靚都無用,如果用2012年的LG model比,亦唔見得比主動差,眼見為實,去轉時代就咩都睇到晒!

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如返大陸買sony電視要記得香港係唔保.

http://www.sony.com.hk/mysony/warranty/china.jsp

此保修計畫只適用於以 下產品種類: MD Walkman、CD Walkman、Network Walkman、Digital Handycam、Digital Still Camera、D-SLR及D-SLR Lens (新產品將會隨時更新)

自購買日起,將獲享一年免費零件保修及維修服務
國內保修服務地點,請按此瀏覽或向特約經銷商索取保修服務站一覽表

1. 請填妥購買產品附設之"中國保修"申請書
2. 保留客戶存根以便日後查詢
3. 於購買日期後2個月內將保修申請書寄回「索尼香港」
4. 「索尼香港」將會寄出保修証明卡。

中國大陸: 400-810-9000
香港地區: (852) 2833-5129

1. 若產品沒有附設保修申請書,應怎樣申請?
i 請向特約經銷商索取保修申請書
ii 或於任何一間Sony客戶服務中心,出示有效發票及產品資料(型號及機身編號)以索取保修申請書

2. 特約經銷商須要預備什麼以便顧客申請中國保修?
i 必須於申請書上蓋印
ii 提供有效發票(備有機身編號更佳)

3. 香港、澳門、中國及海外保修顧客凡購買任何「索尼香港」行貨可選擇以下其中一項保修服務
i 港澳保修
ii 國內保修
iii 海外保修(中國除外)

4. 若顧客已將保修申請書寄回香港,但未獲取任何保修証明卡,顧客應如何處理?
i 保留客戶存根以便日後查核
ii 保留購買發票以便日後查核
iii 致電Sony客戶服務中心查詢申請情況 (852-2833 5129)

5. 登記了HCW後如須於國內保修,須出示哪種文件証明?
i 保修申請書之客戶存根或
ii 保修証明卡
iii 購買發票

6. 一年國內保修期滿後,保修期可否延長?
不能

7. 保修証明卡需時多久才能發出?
約一個月

8. 顧客可否將保修申請書寄回中國辦事處?
不能,顧客須將保修申請書寄回「索尼香港」。

9. 顧客可否於Sony客戶服務中心或香港Sony Store專門店親自申請或更換保修卡?
不能。顧客必須將保修申請書寄回「索尼香港」。

如要維修, 就要比錢.
Sony Playstation 5
Sony UBP-X800M2 4K Blu-ray Player

星級玩家

Sony EX720如果比起HX系列當然係垃圾級.但係垃圾VS垃圾就一D都唔垃圾.你要睇吓用咩嘢價位先得,一部HX當兩部EX"46"計,.如果以$9000左右的話我就完全收貨喇!

黑鑽玩家

買得SONY,一定返大陸買,同一個價錢,可以買高兩級,而且SONY入門係垃圾級,唔買頂級不如唔好買

LG 的話 ...
阿定 發表於 2012-5-7 16:22

定兄,請問LG LW6500或LW5500這兩部機質數如何?
玩唔玩得過?因為新款係反光面,我接受唔到。
唔該晒。
ATOLL IN200
OPPO 93

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

定兄,請問LG LW6500或LW5500這兩部機質數如何?
唔該晒。 ...
tennishk 發表於 8/5/2012 07:49

代答:6500係200Hz,5500係100Hz。理論上6500順暢,最好親自比較,眼見為實。不過5500已好少見街,6500又清緊貨尾,要搵就要快手。

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

唔該晒。 ...
tennishk 發表於 2012-5-8 07:49

我之前買都比較過, LW5500畫面已經唔錯, 亦好順暢, 但拍埋LW6500做AB比較, LW6500就幾明顯更好表現!
(價錢相差唔大, 梗係揀部好D)
電視:Panasonic 55HX900H / Samsung S61B
擴&藍:Yamaha RX-A2080 & Oppo UDP-203
前中後/天花:KEF E305/T101
重低:Cambrige Audio X301