設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ckw3031

請問幾多個二手帖文才屬大量放售?

專業玩家

no matter this is friendly reminder or warning, this is not the good way to treat the loyal member.

專業玩家

before i quite like here and share some experience with new members, but now such a shame what happened here recently. bye all my fellows!

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

咁即係同一時間上限多小個二手post?
我仲有好多嘢想賣呀!
ckw3031 發表於 2012-5-2 23:43

可以學下其他師兄,一個post 放十樣八樣應該ok 掛!

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章

可以學下其他師兄,一個post 放十樣八樣應該ok 掛!
tomc 發表於 2012-5-2 23:57

咁個網唔洗分售賣類別喇

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章

no matter this is friendly reminder or warning, this is not the good way to treat the loyal member.
matt 發表於 2012-5-2 23:50

我覺得佢當我做生意呀,字眼間想叫我過主

進階玩家

回復 15# ckw3031

可能怕你響度阻住其他人做生意, 或者你個級數唔夠高, 算啦, 要賣要吹, 去其他台啦, 免得有人話你響度生事. 話事話, 說話太多, 會唔會收WARNING架? 哈哈.

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

樓主一共發了八十多篇文章於 post76.com,其中四十多篇都係賣野,我們都無處理過,因為版主係會研究過會員賣野是否有問題!

現在被PM的原因主要是呢一個賣極都有,同一樣產品,不停地賣,已經超過左合理的情況,當一樣產品,只賣五六件都有會員去申請開團購帖,你賣一樣產品,但賣足十件都仍在二手區,被懷疑為職業賣家,絕對合情合理!

http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=116392

未命名 -1.jpg

未命名 -2.jpg

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

不過話分兩頭,最近呢類情況越來越多,我地會檢討有否需要修改版規,但在修訂出來之前,仍會跟據現行版規執法!

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

SonSon 2012-5-2 22:15
ckw兄,閣下在二手區之帖文,因數量問已屬大量放售,違反二手區版規,請盡快修改, ...
ckw3031 發表於 2/5/2012 22:59

ckw兄,如果閣下認為上述二手買賣帖文不屬於屬大量放售,並沒有觸犯版規,在下公開對ckw兄賠個不是。

http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=24503

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章

樓主一共發了八十多篇文章於 post76.com,其中四十多篇都係賣野,我們都無處理過,因為版主係會研究過會員 ...
阿定 發表於 2012-5-3 11:07

何為賣極都有?有乜證據顯示我有大量貨品?
我屋企共有十隻Notepad,起初我只打算出售四隻,而且也是用過的,其後再將最後六隻放埋,現仲兩隻。
而版規寫明"2) 有理由相信為私下大量購入作轉手圖利之商品"才犯規。
我的notepad以正價$220隻從代理買入,用超過一年多,現以$150放售,請問犯了那一條版規?