設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: jojoma

FINAL FANTASY VII ADVENT CHILDREN COMPLETE入庫

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

點解運費咁平ge? 我運費要千幾yen
ViVi 發表於 2009-4-18 10:24 PM

因為我一次過響amazon訂左21隻動畫及特攝BD,
佢每到出碟日就自動分partial寄比我,
哩次只係我o既其中一個partial shipment,
1400yen / 21隻BD = 67yen/BD,
300yen + 67yen = 367yen運費囉! smile.gif smile.gif smile.gif

進階玩家

thx
但我見佢有一句 - 代引手数料(260円、税込)は、注文の合計金額にかかわらず、1回の発送ごとにかかります。
唔係每次分割發送都要收charge咩,原來唔駛?

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

因為我一次過響amazon訂左21隻動畫及特攝BD,
佢每到出碟日就自動分partial寄比我,
哩次只係我o既其中一個partial shipment,
1400yen / 21隻BD = 67yen/BD,
300yen + 67yen = 367yen運費囉!37911 37912 37913

...
Terence 發表於 2009-4-19 00:40

21隻?咪成皮野

鉑金玩家

21隻?咪成皮野 laugh.gif
bo9bo99 發表於 2009-4-19 12:52 AM

差不多啦!
由2001年開始,我平均每年幫襯amazon.co.jp買碟$2~30,000. smile.gif smile.gif smile.gif

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

差不多啦!
由2001年開始,我平均每年幫襯amazon.co.jp買碟$2~30,000.37918 37919 37920
Terence 發表於 2009-4-19 01:04

我平均每個月都會幫襯$2000~3000...不過就從未試過一次過落成皮ORDER o甘豪..

我有好多動畫BD都好想買(例如EVANGELION:1.11, LUPIN, 装甲騎兵等等....), 可惜大部份連字幕都冇...自己又唔識日文, 真係買唔落手...

鉑金玩家

我平均每個月都會幫襯$2000~3000...不過就從未試過一次過落成皮ORDER o甘豪..

我有好多動畫BD都好想買(例如EVANGELION:1.11, LUPIN, 装甲騎兵等等....), 可惜大部份連字幕都冇...自己又唔識日文, 真係買唔落手... ...
bo9bo99 發表於 2009-4-19 01:19 AM

你每個月平均幫襯$2~3,000同我每年平均幫襯$2~30,000咪差唔多同一條數,
不過你每個月訂要即係每個月座底1400yen運費,我每季訂就慳你三分一運費,
雖然係每三、四個月訂一次,但amazon每到出碟日就會自動partial寄出黎比我,
所以分分鐘我收碟o既速度仲快過你月月訂喎! 奸笑.gif 奸笑.gif 奸笑.gif

我就冇理隻碟有冇字幕,
總之個title啱我+不是mpeg-2+有lossless 5.1 audio = 買! smile 2.gif smile 2.gif smile 2.gif

Evangelion:1.11及裝甲騎兵我都訂左,
雷朋三世就太舊唔啱我口味了,
我連平成加美拉三部曲box set都訂埋,
Appleseed又就出Blu-ray,
等緊續集Appleseed Saga BD,
日本動畫BD近排真係越出越密呀! cat laugh.gif cat laugh.gif cat laugh.gif

星級玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

以下D相請Click一下放番大尼睇較好

其實有D失望... 可能本身DVD版本已做得好好
所以舊有DVD有既畫面, 來到這個BD版本就好似小弟用部Philips DVP7400S 1080i upsc ...
cakecake 發表於 2009-4-18 15:45

好detail report thx cakecake 可以save money買其他bd

鑽石玩家

山葉幫成員

我總共都係得七隻動畫BD, 其中兩隻係美版...你哋真係有米.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章76 榮譽貢獻勲章

好detail report thx cakecake 可以save money買其他bd
hintel 發表於 2009-4-19 10:38

我果然係烈士....(不論係amp(Onkyo 606), subwofer(Velodyne Microvee), BD.... )
不過唔緊要,我係FF VII既Fans, 必買的
而且FF 13 demo.....

Mt Final Fantasy VII Complete
Final Fantasy VII (PS game)
Advent Children (BD, DVD)
Crisis Core(PSP game)
Dirge of Cerberus (PS2 game)
(Final Fantasy VII Complete代表B既Before Crisis, 係日本手提電話game, 入手不能... )
TV:Panasonic TH-65GX880H
Amp:Denon AVC-X8500HA
Int Amp:Denon PMA-2500NE
Spk:NHT C3, NHT C LCR, KEF HTS3005
Sub:Velodyne SPL1200 Ultra
BD:Panasonic UB9000 & Sony X800M2
Game:Sony PS5 & Nintendo Switch

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

D舊日本CG片或係用720p up上去所以通常D畫質都唔好