設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 估唔到今時今日的CD舖可以係咁差

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
原本都唔想唱呢間CD舖,但原來有個FRIEND近排同我講都有相似遭遇,不吐不快,位於元朗喜利商場的一間CD舖,佢地有個事頭婆行為,真係令我好憤怒,如果你地話旺角間CD舖果個係黑面神,呢個直頭係百分百X面神,由於佢間店的CD價錢便宜,好多時就為慳錢就走去佢果到買,買碟幫襯不但X面,都算,如果你要換碟就更差,我試過攞隻CD去換,佢夠膽死同我講,隻碟播過,係唔係你自己整花,跟住又同我講,我地好小心,唔會亂賣次貨,跟住我反問,我點會自己整花呢,你無理由唔換比我,而家你無貨咩? 佢就好質疑,跟住同我講,我地係有貨,不過我地而家唔會換過隻比你,我會同批發商再攞貨,睇下會唔會換比你,有貨會通知你,但係根據消費者權益,客人有權在七日內換貨,講到呢道你地嬲唔嬲。我今日個FRIEND仲要同我講,除左呢D賤野,佢地仲好鍾意將一些佢地認為異見的客人,列入黑名單,暗號層出不窮,包括是將播緊的音樂較細聲等等,暗示呢個係異見客人,我知都有唔少元朗人會去果道買CD,甚至有D好似食左迷藥,為佢地護航,無所謂,你地有你地權利,但換轉係我,比錢人賺仲要受人氣就世係假,我寧願去遠少少到鐳X皇,原本佢地响大馬路,初初以為佢地執左,原來只係搬左,價錢差唔多,但人地就有禮得多,不過我都唔會孤息呢DX店,過兩日去消委會投訴佢地
根據唱片機本法,民歌蔡琴Salute真情流露淡淡幽情愛的根源不實行「斷貨唔出」制度和政策,保持原有的「長賣長有」制度和方式,五十年不變

星級玩家

原本都唔想唱呢間CD舖,但原來有個FRIEND近排同我講都有相似遭遇,不吐不快,位於元朗喜利商場的一間CD舖, ...
byingfung 發表於 2012-4-28 22:29

咁都得。。。。。。

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

喜利而家分分鐘重貴過旺角呀!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
sunboy + 10 是呀!

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

下, 估唔到依家變成咁......

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我都曾經有過不快的經歷............以後唔Q去幫趁..........

2萬

白鑽玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

我都曾經有過不快的經歷............以後唔Q去幫趁..........
sunboy 發表於 2012-4-28 23:41

小吉兄蒲到去元朗?定係元朗已經成為您那些年的回憶呀?

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

小吉兄蒲到去元朗?定係元朗已經成為您那些年的回憶呀?
903881997 發表於 2012-4-28 23:47

事緣都是從網友得知元朗有間CD舖的CD較其他地方平,而且有頗多外面較難揾的CD都仲有,所以才到上址光顧吓咁姐............

2萬

白鑽玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

事緣都是從網友得知元朗有間CD舖的CD較其他地方平,而且有頗多外面較難揾的CD都仲有,所以才到上址光 ...
sunboy 發表於 2012-4-29 00:15

之後一定失望而回吧?!

專業玩家

回復 1# byingfung

喜利? 我唔覺得佢服務態度差bo
    我成日去果到買碟...有隻碟出左事...佢都快手幫我換左

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 9# TonyTDK
你要睇下係邊個坐COUNTER,個妹妹就幾好,無咩所謂,遇著X面神就唔同,最初佢會係無野,但我同我朋友一個月幫襯佢六七次,加上港版CD出名差,就唔會換一次半次咁少,佢就會開始X面,其實我真係唔知佢點唸,可能佢以為鐳X皇已搬走,無左競敝,又以為自己特別平,我地非去佢果道買不可,就可以得罪我地掛
根據唱片機本法,民歌蔡琴Salute真情流露淡淡幽情愛的根源不實行「斷貨唔出」制度和政策,保持原有的「長賣長有」制度和方式,五十年不變