設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[旅遊] 台灣4日3夜自由遊手記!!DAY1

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

原帖由 小瑟 於 2007-7-4 14:28 發表
去完台灣返來, 都冇同大家分享下, 等我依家係咁椅出d相同大家分享下先!!!Smilies010

DAY1
今年原本冇 PLAN過去旅行既, 不過咁岩早排有D假, 就本身諗住5月去珠海海泉灣浸下溫泉既, 點知計下價錢, 都唔平喎, 攪攪下,  ...

我都搭過國泰長榮同華航去台灣. 國泰果次係聖誕假去, 全機滿好多人好嘈, 服務一般. 不過元旦尾班機回程, 全機得三十人都無. 三十人怒霸747. 每人可以坐成行. 隔離行個男人仲食左兩個飛機餐.:P
長榮果次係公幹, 一上機D welcome music大到有D嘈. 服務好. 飛機餐好味. 上次被迫搭華航, 未上機已經驚, 因為又係747. 飛機餐超難食, 服務一般. 不過回程係A330, 有PTV, 無咁悶.
長榮機幾好, 價錢貴少少都值. 不過好似停二號大樓, 約左人既話會無咁方便.
全港最專業最新影碟情報:
梅小玲
更多荒謬事/日記/快閃/影評請到:
荒謬日記

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

原帖由 k2elvin 於 2007-7-4 14:43 發表
好似係讀「歡」..

對對對

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

台灣食野真係唔錯!
有機會點都會去一次
d地下街、哈利波特果張相既周邊同火車賣飛都有dd日本既feel
thank you你既旅程分享Smilies018 Smilies018

星級玩家

食翅楂波子

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

原帖由 小瑟 於 2007-7-4 14:36 發表
一落機, 唔洗講, 第一個到既地方梗係............洗手間啦, 不過...................呢個究竟點讀既呢???? 我到依家都未知~~~Smilies015

我去果時個導遊有講過,但我唔記得左... Smilies003 :lol

星級玩家

食翅楂波子

原帖由 小瑟 於 2007-7-4 15:07 發表
45分鐘左右既車程, 話咁快, 就到台北車站, 車站既對面就係我地入住既天成勒!!!! 不過就外表睇.........真係好擔心呢!!!!Smilies003Smilies003Smilies003

小肥好上鏡呀~~~ :lol

三潮玩家

76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟兄有沒有去過士林夜市呀?

星級玩家

食翅楂波子

原帖由 小瑟 於 2007-7-4 15:32 發表
之後就梗係食出名野啦, 阿宗面線, 感覺有D似我地香港既碗仔次, 不過佢就好辣既, 但真係好好食, 連我唔食得辣都要一路食, 一路抹汗, 真係食到噴火呀:@:@:@, 不過唔知點解, 當食完之後, 就算我冇飲水, 過一陣就已經冇 ...

阿宗麵線我唔會再食,因為要企......... :L

同埋味道係OK,但口感麻麻~  :(

星級玩家

食翅楂波子

原帖由 jimmy 於 2007-7-4 20:09 發表

不過小肥响處,小瑟兄應該唔夠膽影喎:lol:lol:lol

莫講話影,我諗連望都...... :lol :lol :lol

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

原帖由 DVD迷 於 2007-7-4 21:24 發表
多謝你小瑟哥分享!Smilies014
睇來台灣有d似日本街播?
風景都幾靚播?

你一定食得好開心吧!Smilies010 Smilies010

都幾開人架!!! 大家等多陣, 我出埋其他果D大家就知我食成點勒!!!;P;P;P
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

好. 一日既行程未行哂架, 上回講到去食完柯仔煎, 之後就行左去老天6睇下, 因為老天6既野食唔擺得耐, 所以諗住之後先再買, 呢次都係純粹睇下!!Smilies010

咁岩原來呢排係台北電影節, 所以周圍都好多電影海報呢!!Smilies018

台灣人既政治意識真係好重, 周街都係挺乜挺物其次就係周街都係食乜食物~~~;P

之後我地就打的我地第一日既晚餐地點, 太和殿勒, 果度D野都OK好食, 辣又唔算好
辣, 可能我地唔係打最辣啦, 佢地成家都係因為就我一個, 所以好多時食野都唔會太辣.........真係難為左佢地勒~~~哈哈!!Smilies005Smilies005Smilies005
DSCF1248.JPG DSCF1249.JPG DSCF1252.JPG DSCF1255.JPG DSCF1256.JPG DSCF1257.JPG

食完野之後, 因為的士只可以坐4個人, 我地就分開返酒店, 我同限肥行去捷運返去, 佢地3個就坐的士返去, 我地由
太和殿本來諗住行去敦化站既, 行到去7仔問人邊個站最近, 佢指我地直去就可以到大安站, 咁我同小肥就慢慢拍拖咁行去勒, 行到一間面包鋪仲入去買左D包食添~~~哈哈!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.