設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: chuwing

[討論] 小心摩機摩出…一肚氣!

關閉 [複製鏈接]

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

我未見過有主題公開可以有摩機服務,好心不要又搵位扯網站下水吧。花生友。 ...
michael 發表於 2012-4-21 15:39

花生友....乜呢度d人甘冇禮貌既

我就係見冇主題公開可以有摩機服務

所以咪問下算唔算私下進行交易咋

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
BoB182 + 10 笑能屎左, 自打咀巴^^

查看全部評分

走了........永遠懷念[華都冰室]既紅豆冰

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

所以咪問下算唔算私下進 ...
daken 發表於 2012-4-21 15:47

咁又啱喎~~公開左就唔叫「私下」啦~~{:9_419:}
TV: Sony A80J
AV AMP: Denon AVC-6700H, Emotiva XPA-5
2 Ch Amp: Creek 50CD
CDP: Creek 100A
DAC: Teac NT-503
F: Focal 726
C:Focal 700cc
Sur: Mirage OS3
FH: Scandyna Micropod
RH: Mirage Nano Prestige
TM:

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我想還是要清楚說多一點

早幾天樓主打給我,說751借給朋友一試後,大讚效果明顯提升(因原裝751當時樓主借給他玩了個多月)
也幫他朋友問93有否可以這樣提升,
另外樓主提到有出不了dtshd問題,他說好像從前已經出現,但朋友處又可以出到dtshd,

隔天後,樓主打給我,說自己看清楚也是出不了dtshd,我提議了一些setting給他参考,
對話中大家也共識dtshd問題跟電源沒關係.
最後我提議拿到我家,我即時試給他看看.(我不是不負責任,而且本非關電源mod改問題事)

接日,上午樓主打如我,說代理要修理費去英國修理,我跟他說代理沒可能沒有零件存貨,
而樓主表示在代理試了也出不了dtshd,我就信代理沒有setting上錯誤,
因此如代理要人工換hdmi板,樓主可拿hdmi板後我幫他換上,免代理的收費,
但樓主回答不行,他說是賣751給成田後再買新的,
接下的內容我也不明樓主意思,(我跟他說,你現在想我如何配合你?)

樓主說雖不關我事,但因為現在情況下他需要再花錢,
希望我體諒和同情他,意思是退人工給他,
因此當然我也重新dtshd出不了,不會跟供電上的問題(我也沒有這神技專登只弄出不了dtshd)
但他也堅持,因此我最後說現在不是我方面出錯,但因為我明白你處境,我只可以退到人工給你.
可是樓主覺得數目少(原來同情處境係想屈我全退)
之後樓主有電話入,因此掛了線.

我再想一想,如果我真是退,沒錯可以小一事,也可以不用他抹黑,
不用給他人抽水,
但是這動作只是認是自己的錯,
所以我決定不退,
也因為電話中說沒有結論,
因此我sms給他.
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

鑽石玩家

齙牙珍

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

你條花生友,人地係膠心友呀...抵你俾人鬧!

夠鐘吔點心...

銀級玩家

米高得格拉屎

76-FC 綠翡翠勲章

如有得罪,先跟你說過不是,因為太不值幸災樂禍的態度,所以忍不住了。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

小心摩機摩出…一肚氣!

各位師兄... 請容許小弟抽一下水!
此事誰是誰非不得而知... 好彩既係音效問題唔係更大既事!改機改電唔係一件小事,一不小心燒機燒屋攪出人命! 希望各位慎重思考一下!!!

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

開名丶開名丶開名......

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

我黎抽精...抽水先啱!
qq1122yq 發表於 2012-4-21 15:12

有人擺明車馬抽水,ching,係時候出動喇

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

開名丶開名丶開名......
frankiechan 發表於 2012-4-21 16:29

Ching, 開乜嘢名呀?

銀級玩家

米高得格拉屎

76-FC 綠翡翠勲章

q姐你又出黎抽水呀
呢個人既人品我都好早期領教個o勒

不過有d野想問下

樓主話 第三:衰愚蠢;該音響網 ...
daken 發表於 2012-4-21 15:15

如果摩機CHING有主動兜售又的確是有問題的。

評分

參與人數 2威望 +20 收起 理由
adafong28 + 10 我很贊同
daken + 10

查看全部評分