設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: joeyan

[雜錦碟] ReImagine -- Leslie Cheung 2CD + 2 Live DVD

黃金玩家

回復 20# icefatgirl

ha...thx ching. Actually, those covered version of the oldies I seldom listen...., even for my idol Alan Tam 's cover version from Universal artistics before..
So, this time can save $ la ^^

星級玩家

Delay左,聽日出

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

聽聞唔關license事,聽環球同監制講佢地主要想Re-imagine「後張國榮時代」,所以選曲方面,主力集中哥哥 ...
icefatgirl 發表於 2012-4-19 01:23

十分贊同!
我本人都係哥哥fans, 每年亦睇不少concert,
都認為這個演唱會係最悶最垃圾演唱會!
我D飛仲要 BID 返來! 滿懷期望, 點知失望而回...
整個演唱會錯漏百出, 現場冇乜氣氛,
好多歌手都唱錯晒D歌詞, 仲衰過d人唱k,
尤其係姓關男歌手錯得離譜, 完全不知所謂
MR唱Rock版嘅怪你過份美麗, 真係十分難聽
反而令我最深刻既係鐘氏兄弟"沒有愛"既口琴演奏
都係學你所講, 作為哥哥粉絲, 點都要買返一隻...

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

十分贊同!
我D飛仲要 ...
oops 發表於 2012-4-26 17:15

贊同X2

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Support everybody who will buy this CD!!!
Enjoy!

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

十分贊同!
我D飛仲要 ...
oops 發表於 2012-4-26 17:15

我係攞內部飛,不過都要俾錢。如果我唔係哥哥粉絲,我諗我未睇到一半已經走咗!我係失望到盡頭!雖然環球都算有心搞個咁嘅演唱會,但係仲慘過睇TVB嘅勁金歌曲!!!真係完全冇氣氛,全場觀眾好似吊左一樣,我前前後後都有觀眾早走。一睇就知冇採排,冇準備!哥哥係唯美主義者,佢睇到呢個show都會好傷心!我地入場就好似睇住一班歌手柴娃娃每人一首唱K俾我地聽!悶到呢……
接近每個歌手也唱錯歌詞,為咗紀念哥哥,連背一首歌詞都背唔到,係唔係講唔通呢?每個歌手一上台就話好鍾意哥哥,話佢係偶像,同佢好friend,但又會唱錯歌詞,你地話係唔係笑死呢?最後當克勤唱風繼續吹第一句歌詞:「我勸你早點歸去…」我前面全行起立離場!!
明天十周年都可以好肯定會有唱片公司搞紀念Show,唔該幫幫忙俾少少心機去搞。唔係搞個show去介紹自己公司有邊個artists。師兄講得啱,關楚耀真係 MR呢隊Band我真係唔識得欣賞!不過可能聽CD,睇DVD會問題不大,因為屋企都唔會有啲咩氣氛。
既然呢度咁多哥哥粉絲 (包括版主), 不如開個新post講下對十周年有咩期望,例如復黑CD/DVD/LP, 紀念演唱會等…
我個人期望/奢望,全新發行「日落巴黎」,仲要戲院上,咁就正死啦!另外有「張國榮3D熱情演唱會」,雖然係不可能的任務,但齋諗都開心
希望叮噹可以幫我地:人人期望可達到

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
lamwaikit007 + 10 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

以為呢隻碟25號出,今日去唱片舖諗住同隻Y100Grateful版一齊買,以下是我同唱片舖職員對話:
我:「想要張國榮隻致敬新碟」
唱:「張國榮隻Boxset未出喎!」
我:「Boxset? 我想要Re-Imagine Leslie 2CD+2DVD」
唱:「未出,未知幾時」
我:「Boxset? 咩Boxset?」
唱:「華星出嘅Boxset,有7隻碟!」
《我雙眼發光!》
我:「幾時出?」
唱:「Delay咗,未知幾時」

各位師兄,儲定錢啦!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
lamwaikit007 + 10 + 10

查看全部評分

進階玩家

76-FC 綠翡翠勲章

明年如果能出完整版跨越97演唱會或者完整版熱情演唱會或者完整版告別樂壇演唱會......
我就好滿足了...

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ReImagine -- Leslie Cheung 2CD + 2 Live DVD

已經到手...

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

星級玩家

已入手$190