設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: AHFUTIGER

[討論] 交收最怕遇到嘅人.....

3萬

鉑金玩家

76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  fuman0123

如是真係咁就好咯
582 發表於 2012-4-13 23:45

你就想
SANYO Z4000+GRANDVIEW 90寸幕
SAMSUNG D8000 60寸TV
YAMAHA 3900
YS-AUDIO BALANCED A2升級電容版
PARASOUND HCA-2003&JBL S400(x2)
Oppo 105&SINE 60A
Chario Pegasus&Phoenix
Monitor BRFX(x4)
Aviano 9(x2)

鑽石玩家

回復 81# fuman0123

Ha!Ha!Ha! 76精神,唔會呃人。

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
fuman0123 + 10

查看全部評分

高級玩家

好老實,我都試過係咁,但我無ching你咁,我直頭同條pk講,一蚊都無得減,要就要,唔要就過住

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

最近係POST76賣野,一部ONKYO609,溜夜11點上門試機/攞機,快速成交,
另一次賣MK POWER CORD,果位CHING揸車到我屋企附近攞貨,
於事帶多條NORTHWIRE DOUBLE RUN比佢揀,結果兩條要哂,快速成交,
交收呢家野好睇彩數,有D CHING真係好唔話得{:9_423:}
Oppo93  -  Cary 11v HD Video Processor  -
Lexcion RV5  -  Victor SX-500 Spirit - JL Audio F110

銀級玩家

不過之前有朋友話試過上門交收, 俾人入屋行劫, 所以有D驚.....
AHFUTIGER 發表於 2012-4-12 10:46

唔係敢狼呀?我就唔係好信!真係敢就放個webcam係門口影注再加看看身份證先比入屋!

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我兩次賣機都送到上門...

星級玩家

AA

76 榮譽忠義勲章

我以前試過賣部cd機,有好幾個買家話價錢啱嚟試,其中第一個打嚟買家,電話話嚟試,但已經壓價了,我話無得平,咁佢都話嚟試,仲話好想要,但收線最後一句話,價錢嚟到傾(咁都得?)
嚟屋企試機,試好晒,就話而家傾下價錢了,又壓價,我話無得減,跟住佢話部機啲聲點爭啲點唔好,我就話唔要的話,咁我而家通知其他買家啦,我有幾位買家,其中一個仲話可以比高啲價,不過我話先到先得,我又應承比你先,所以比你試,如果唔啱我叫第二個嚟試
跟住買家就話部機點好點好,但突然見到hifi櫃有啲釘腳喺度,買家又話有無釘腳送,我話無呀,啲釘腳今日用唔著,放喺度第日好多時會用得著
最後收錢,但個心x狗七佢,不x知所謂,痴x線,早知唔x賣比你

星級玩家

回復 87# 成成

始終真係乜人都有,唯有向好方向諗!
剛賣CD机,就約左買家喺星bucks交收,我帶cD機佢帶headphone amp,大家一路歎咖啡一路試机丶吹水,鬼咁開心,而且之前Pm傾價又爽快,實在係好的經驗!
    但賣之前幾日,另一買家的電話對話就真係嘔血...
佢係咁話得4K幾 budget (我叫價5K幾), 要我用4K幾賣,我話唔得,咁又問我最平幾$,我清楚答咗佢要$5xxx啦,佢就話$5字頭cd player有好多可以選擇,又重覆問我最平幾$,問左5次,我又答佢5次....唉....
佢仲要話二手2丶3千仲更多選擇,我唯有客氣咁叫佢自己考慮啦!叫極都唔肯收缐!
真係嘔血!
最攞命係幾日后我一update post 話hold 左俾人,就係咁SMS 及call我叫我賣俾佢,唉,我打死都唔制啦,費事煩!

高級玩家

回復  成成

始終真係乜人都有,唯有向好方向諗!
剛賣CD机,就約左買家喺星bucks交收,我帶cD機佢帶headp ...
jasonhh 發表於 2012-4-15 21:18

嘔血
TV PAN P50V20H
Amp Onkyo NR5009
BDP Oppo 95
F.Spk MA RX8>SFH PX x2
C.Spk MA RXLCR>SFH PX x2
S.Spk Mirage Nano Prestige
Sub Sunfire HRS10

高級玩家

我買過兩次二手野, 一次係同哩度師兄買ONIX DAC, 準時快手, 貨到即走, 貨真價實, 唔會搵笨實~

第二次係r33買野, 小弟20幾歲小朋友一名, 深入居屋區, 上去之前有d驚俾人老笠哈哈哈
上到一開面, 就見到賣家好可愛o既仔仔, 即刻無咁緊張, 本來諗住只試function, 點知佢對鑑聽級天朗真係正到爆, 蔡琴把聲d感情出晒黎, 天呀, 點會仲好聽過d樓上舖咁多架, 可能我燒齡不高, 佢真好有耐心教我好多野, 原來佢已經燒左好多年, 實在係好多經驗同知識, 真係無諗過買二手野可以學野, 最後都好唔好意思, 傾左成粒鐘, 二手機佢仲好好心機咁幫我包好多層野, 驚我整花部機, 好細心的爸爸! 最後一提, 佢個仔又的確是好乖好可愛!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
582 + 10

查看全部評分