設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

(4/4updated線材耳機)零用錢組合

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

LCD TV:HITACHI L37X01A ($14xxx) 2007年買入, 用暑期工既錢買既........
Game Console: Sony PS3 ($3780) 人送的
STB: MagicTV MTV3000 ($1990) 人送的
AV AMP: Denon AVR-1507($19xx) 07年買入
LR SPK: 3a MM GENERATION II ($0) father 朋友送的
C SPK:CELESTION F35c ($450) 二手買 08年中買入
Surr. SPK: YAMAHA NX-E130 ($400 一對) 07年買入
Subwoofer: YAMAHA YST-SWO15 ($990) 07年買入

F.5時受唔知咩影響....無啦啦去左d showroom 行......之後就開始中毒...之後儲d零用錢買左第一部自己既AV AMP:Denon AVR-1507($19XX 07年1月時既價) 可惜果時唔太識咩DTS 個D,更加唔知高清快成主流...所以買左呢部無HDMI,無高清音效既AMP....

之前本身有部father 玩開既amp + 2 speaker

個speaker 唔太識係咩, 但係1994年時我father 朋友送既...

之後成左現在既一套5.1

後置因為唔可以上wall.....而買speaker stand 就仲貴過隻speaker 本身...所以用咁既方法放....:

呢套玩左2年, 中置唔太夠聲,要較到幾大下先可以聽真d對白.
而後置就好似無力咁...同前面一d 都唔夾.......

所以想AL 之後換左對後置, MIRAGE NANOSAT 看大家講到好似唔錯. 但唔知佢支stand 貴唔貴呢?? 我怕現在個相機架會頂唔到MIRAGE NANOSAT

看看下已經11點....明天AL ECON...要早D 休息去訓.....謝謝.

(3/4 Update)
07年頭開始中毒5.1之後, 開始慢慢了解下影音係咩(看下書,上下網看咁)....開始覺得自己買錯野咁.... 但買左都無可能咁快放手既,加上後置唔開始上wall, 所以換左都唔知點放好.  年中收到人地送既PS3,加上果時就快有數碼廣播. 所以轉移去看電視. 到10月左右HITACHI 出左部Full HD IPSa 既lcd tv. 仲要$14xxx only(同一時間SONY 既W系40"要2XXXX,  X系更加唔洗講)  因此就用曬D暑期工既錢來買左呢部LCD TV~~

(4/4 updata)
線材本身都想玩, 但可惜可以好貴....所以都係到08年未先開始計劃買

係YAHOO 拍賣到買既POWER C 同8位BAILIYIN 濾波拖板

畫面清左,sharp左係最明顯看到既
但最明顯唔同係聲音方面. 好多之前聽唔到既細節位都出番來~~GJ
之後就對cable 產生好大興趣. 所以就買多條POWER C 比PS3

接著就心思思想買過條HDMI 比PS3 用, 上網看左好耐...最後選擇左AQ HDMI-X
本身只係用sony 條

|
V

點知...買左唔夠一星期...接到電話,話我中左條HDMI!! comects HS-Series 5M就係買個本HdAV參加D抽獎抽到我.
果時真係開心地, $1800一條錢無諗過自己會用到......
條COMECTS 比PS3, 而AQ 就轉左比STB~~

但係一家4口...加上大廈, 夜晚玩5.1 真係MAMA.  上網被人毒下毒下....好似吸毒咁....點知做咩買左個7.1HEADPHONE....
SONY MDR-DS7000

但咁岩有表哥係日本玩,順手買. 個時68算 hk$1400 都OK既

話說同我差唔多大既同學...一般都係買衫食飯...係得我玩影音...係SCHOOL 無咩知音人, 有時仲係同D 呀sir 談電視......

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

慢慢地....慢慢地....慢慢地....

努力呀師兄, 高清等你擰佢番屋企

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

F.5可以開始玩5.1,已經好好拉
我之前都係用Denon 1507(07年3月買)
用左年半,因抵受不住高清威力,換左Denon 2309 !!!

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

你開門咪要好小心羅?

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

後生仔有的是時間, 努力搵錢最緊要

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

都好呀!懂得量力而為,用零用錢,唔好似我咁二千蚊人工,學人買部五千蚊嘅錄影機.(八十年代中)

鑽石玩家

山葉幫成員

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

YST-SW015我以前都有...好令人懷念.

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我f.5 連mini-hi fi都無....

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

呀! 你中五就中咗毒! 我中五果時先開始玩套裝5.1咋!

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

哈哈, 師兄我都係. 不過係響90年代頭有三千蚊人工到...買部victor S-VHS $55xx
都好呀!懂得量力而為,用零用錢,唔好似我咁二千蚊人工,學人買部五千蚊嘅錄影機.(八十年代中)
kenny.k 發表於 2009-4-3 02:13
走了........永遠懷念[華都冰室]既紅豆冰