設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Ivf88

[討論] 係Amazon買MIRAGE MX 5.1....慘痛

星級玩家

ching,得罪講句,呢個網友可以係新手,有好多野都唔識,咁post上來問問都好正常,我都見你買左好多野都有問題, ...
HEIHEI 發表於 2012-4-20 12:18

ching 唔駛太介懷,其實 yuppi 兄係好積極解答好多人既問題,有時就係因為上心而有d "盟" 既…

高級玩家

回復 31# siuping
sorry ching,呢次真係唔覺

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

ching,得罪講句,呢個網友可以係新手,有好多野都唔識,咁post上來問問都好正常,我都見你買左好多野都有問題, ...
HEIHEI 發表於 2012-4-20 12:18

成件事係大家都俾咗d可行既解決方法, 但呢位 ching 都吾想去面對, 所以我先至有呢個疑問, 我並吾係覺得個 post 有問題, 只係想了解佢想大家點幫手.
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  siuping
sorry ching,呢次真係唔覺
HEIHEI 發表於 2012-4-20 12:53

你有咁既錯覺我都冇辦法...
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

高級玩家

唔係我咁諗,係呢位ching一問你就已經即刻咁答人,掉轉你問onkyo部5009,你對喇叭,即刻有ching答你以上問題,你個心會點先?
你咁答,好多新手都敢再問野啦

1萬

鑽石玩家

唔係我咁諗,係呢位ching一問你就已經即刻咁答人,掉轉你問onkyo部5009,你對喇叭,即刻有ching答你以上問題,你 ...
HEIHEI 發表於 2012-4-20 13:06

呢位 ching 問 "我個sub仔仲有無機會整番"
我第一個答覆係 "點解吾問代理? "
相信只有代理可以提供最完善既維修.

跟住佢話"代理唔一定受理"
我就叫佢聯絡賣家

然後佢答"吾想寄番去美國再refund"
咁我先至問佢想呢度 D ching 點幫佢.

我真係吾覺得有咩 "係呢位ching一問你就已經即刻咁答人" 呢一回事
不是你鐘意點諗都冇問題, 反正吾關我事
千其吾好迷信..
75-X9500G

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

老實講,我完全唔明點解唔寄番去refund,隻speaker都斷左,唔通自己比錢買多隻?

Amazon 搞 refund 或換貨,只要係 DOA (Dead on arrivial) 就可以同佢claim 番運費 (要有單),Amazon叫得你寄比佢,最多咪蝕運費果匯率,最多咪幾十蚊!

而隻sub燒左,作為一個唔老實的人,我會當唔知,成set照寄番去比 amazon,理q得佢,佢地有得claim保險,借d意成set換晒佢有咩問題?

老實講,接受唔到寄來寄去,就唔好隔山買牛,Amazon US 買 LCD,有一粒死點都可以寄番過去貨換貨或refund,最多咪晒少少時間,如果英文好,寫封信要求佢地即時寄新品UPS過來,都係3-4日

識得玩,網購其實好好玩

2萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

老實講,我完全唔明點解唔寄番去refund,隻speaker都斷左,唔通自己比錢買多隻?

Amazon 搞 refund 或換貨 ...
阿定 發表於 2012-4-20 15:36

定兄,D鬼佬好奇怪,我上次向ebay比人昆,收到箱垃圾,系真系垃圾筒個D垃圾,影晒相,寄埋開相時CCTV錄影(件野貴)條片,佢地都要我1定回返箱垃圾過去先告到佢同refund 最後成功refund,但洩左掛號箱垃圾既郵費

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

定兄,D鬼佬好奇怪,我上次向ebay比人昆,收到箱垃圾,系真系垃圾筒個D垃圾,影晒相,寄埋開相時CCTV錄影( ...
4pk 發表於 2012-4-21 06:36

ebay 玩法唔同,ebay係同陌生人買野,由paypal決定誰對誰錯,條款主要保護買家,但只限貨品,不包運費,好似師兄咁識錄影,真係差極都只會蝕運費,當然當初買入時,賣家的評級其實好幫到手做風險評估,所以識得玩,其實好好玩,網上購物無想像中咁大不了!我去M記買外賣,返到家發覺無左果漢堡包都試幾次了,所以基本上買咩都有風險的!

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
civiclau + 1 我很贊同

查看全部評分

星級玩家

請問樓主係amazon 經邊間買mx 5.1 ??