設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: cws

[討論] HDMI ~ 線材交流會 (29/3)

關閉 [複製鏈接]

專業玩家

HD

有沒有認証? 似乎一直都冇提過?

進階玩家

eexam兄:
已我所知,是沒有的,不過現在用緊條線用hd-100去,出ture hd和dts hd,未試過有問題!!你應該知道,聲音的流量是比影像高好多的,如果聲冇問題,影更加不會有問題!!!

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

eexam兄:
已我所知,是沒有的,不過現在用緊條線用hd-100去,出ture hd和dts hd,未試過有問題!!你應該知道,聲音的流量是比影像高好多的,如果聲冇問題,影更加不會有問題!!! ...
cowegg 發表於 2009-4-4 13:04

好似影像嘅流量比聲音高.....你可以用PS3睇睇
一般聲音嘅峰值都係頂盡1XM但畫面會有成3X都有
Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, Acurus Muse 16, PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Yamaha HS5 x 2, Arendal 1723 2S x 2, Procella P15A x 2, Epson EH-12000B, Grandview Screen

進階玩家

eexam兄:
已我所知,是沒有的,不過現在用緊條線用hd-100去,出ture hd和dts hd,未試過有問題!!你應該知道,聲音的流量是比影像高好多的,如果聲冇問題,影更加不會有問題!!! ...
cowegg 發表於 2009-4-4 13:04

路過都要登記入黎出句聲!!!

師兄你所指冇問題只係個別既實測喎,完全冇做過正規測試就推到上天。
冇認証,講到幾勁都冇用啦,條線個頭同線身材料都可能唔合乎規格,天知。

HDMI founder 都好強調消費者要買有認証產品啦,先至有品質保証。
冇認証仲賣成千銀,當消費者係咩! 唉!

有關呢條超級線既資料實在太少,咩來頭又唔知,但師兄你,係完全唔知咩料情況你都勁推,唔係啩。

老實講我過 Google/Yahoo 等等真係冇料到,都係得師兄你一人極力推介,無啦啦出現都係得你知,又冇什麼認証,我諗你都好難 sell,不過你都好落力,搞個測試會為呢條線,等大家見識下,都值得一讚。

呢招舊年 AV SHOW 都用過啦,果時 乜sir (唔多知佢有幾多個身份),擺兩部都唔知有冇 20"LCDTV (好似係國產,唔記得)係會展,用條 OEM 野(可能就係今日推呢條線啦)又係同 Wideworld 頂級比,跟住就話佢條 OEM 羸晒,我睇左15分鐘,有人問佢畫面有有咩分別,羸乜野,佢叫人自己睇啦。

大佬呀,個mon得個20"都冇,可以睇到D咩。好彩當時睇既人多,都唔見有出手買。

其實當其時都係另一個網有同一手法推銷,我好奇去影音展睇下,果然好一場好show。 不過果個網,太多佢既打手 啦! 勁灰! 希望呢邊冇咁多啦!

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

其實之前我都想做一次由bd player直上display睇畫面同入AMP聽聲嘅blind test
不過真係要好多功夫, 所以都好多謝今次出心出力嘅朋友
rickyman 兄我好相信呢度嘅朋友唔會係撘雞棚之友
Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, Acurus Muse 16, PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Yamaha HS5 x 2, Arendal 1723 2S x 2, Procella P15A x 2, Epson EH-12000B, Grandview Screen

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

......唉!

進階玩家

"rickyman 兄我好相信呢度嘅朋友唔會係撘雞棚之友"

我都希望啦,亦都唔想,玩影音其實係件樂事,不過......唉!x2
你見另一個網(buzz),打手可其多! 你快過去睇下啦!

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

"rickyman 兄我好相信呢度嘅朋友唔會係撘雞棚之友"

我都希望啦,亦都唔想,玩影音其實係件樂事,不過......唉!x2
你見另一個網(buzz),打手可其多! 你快過去睇下啦! ...
rickyman 發表於 2009-4-5 00:07

@o@我終於明你意思,不過我好少理巴士d野....見佢的文章全是MK都知有D味道了
我只信HIVI C.C

進階玩家

rickyman兄:
alxn lxe兄,你好!!好久冇看你的試影會了,搬了新舖後都冇上過去看忝!!失敬!!

進階玩家

各位早晨,早晨rickyman兄( alan )
唔好意思alan,我唔識你
我只在某本AV雜誌的一篇文章看過你上面所寫的一段文字(一模一樣),我相信曾看過的朋友都記得,你的身份原來是rickyman,唔知你有多少個身份???????
寫文章的撰寫人應該有寫事實的信念,資料要全是真實無誤,就算自己對某人有過節(乜sir),也不應亂寫來評擊別人,否則是一種誤導,不要知少少就在作文章:
資料更正如下:
20".LCDTV應是24".LCD FULL HD monitor
國產產子 應是 viewsonic
PS3--分線器--直出兩個相同config.的monitor
當天的一條確是大廠的OEM線,我一直都是說是OEM線
今天賣的是更高質責的,不是當天賣的線
15分鐘是人多的15分鐘還是你開工時早上人少的15分鐘
會展3天我共賣出272條不同長度的HDMI線
請你沒有真實資料不要亂實

小瑟兄
現在這條討論已偏離,我樂意繼續與眾打手周旋,如你不悅的可cut
幾時幫我團購我的線材呀!!!!!
cws