設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 鐵心心

[討論] 玩AV同玩音響係咪唔同?

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

隨咗錢外首要地方夠,其二沒有人騷擾到聽音樂的過程當然要自已感受到!享受到!為最2ch最大樂趣,就算用雞雞地嘅amp都好盞架!(沒有人在家,包括老婆、兒女、父母親最佳時段)因為每個人的音樂感好唔同,方向都唔一樣,玩2ch係自私嘅。有好多兄弟話可同至親分享,但真係好難,大家嘅樂趣根本唔同,大声D就話嘈
同獨自偷歡一樣係自己嘅黃金時段至於av除咗單獨睇,同朋友家人都可一同享受,除咗無格4仔所以影音分家主要睇天時、地利、環境因數。
pigpighung i o u

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

香港地屋細,好難影音分家的。
除非住大屋就另計。

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我覺得都係殊途同歸,結果都係一樣,荷包不停在出血.

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

荷包不停在出血
pigpighung i o u

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

av speaker講求力量, 速度... 而且玩av有畫面, 相對要求可以無咁高. 玩音響, 如果樣樣都聽下, speaker要比較全面, 有要求既自然要付出更多. 因為音響係十分錢換一分進步. 當然如果將玩音響既要求放0係對av音效既要求, 玩av既花費會0係玩音響既幾倍.

黃金玩家

咁又係呀!百幾萬對喇叭,買幾對返來玩7.1,個陣時唔係畫中畫,係樓中樓

鑽石玩家

地心吸力令人意志消沈

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

任何野玩到頂尖級數都可以好貴
記得舊年影音展睇完MK示範後
主持人話:我呢套野全set 30萬度
30萬喺出面(會場)淨係夠買對喇叭,所以話AV野唔值錢!
我好慶幸對聽音樂聽歌冇興趣

黃金玩家

我以前都去過視聽展,就係聽過對百多萬嘅喇叭(距話),鬼死咁多單元,如果搬返屋企實俾阿媽鬧"衰仔!仲咩搬兩個衣柜返嚟!阻住哂!"

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

任何野玩到頂尖級數都可以好貴
記得舊年影音展睇完MK示範後
主持人話:我呢套野全set 30萬度
30萬喺出面(會場)淨係夠買對喇叭,所以話AV野唔值錢!
我好慶幸對聽音樂聽歌冇興趣 ...
laiho 發表於 2009-3-30 01:13

我同你一樣
雖然高級音響好好聽
BUT如果比我見到部高階顯示器
我會中左毒(之前中左PIONEER PDP毒,BUT 500A買唔起SO去左買428XG)
因為我對色/層次/畫質感覺好深
可能我讀書時代係修美術的....
SO我對音要求唔洗好高
BUT畫就好講究了
我連打機都好深究隻GAME用左什麼3D技術/什麼特效/貼圖如何精細/畫質如何....

進階玩家

AV for exciting 多, (((觀感)))
Music for enjoy music 多