設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Jaffeowng911

[電腦硬件] WD硬碟品質

1萬

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76-FC 藍寶石勲章

都唔知點解無咁, 有熟人話用返SAMSUNG會係比較好

星級玩家

Seagate仲易死呀!

- 發送自我的 iPhone
calcal 發表於 2012-3-29 15:47

我隻Seagate 320G,用咗兩年半釘咗,好在未過三年保養期,遲D上聯強搞搞佢

星級玩家

WD硬碟品質

我買咗隻WD 3TB green 俾隻NAS用,好鬼嘈,我覺得有D奇怪

- 發送自我的 iPad 大板凳應用

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Hi C-Hings,
If ur Computer or NAS run 7 x 24, must buy the Server grade HDD ---> It's safe!!  

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

touchwood
wd 有人話green版特別易死
ming 發表於 2012-3-29 10:39

吓!! 我用緊 2x WD Green 2TB 呀,咁得人驚!!  

高級玩家

回復 15# dinodin

我自己部用來睇電視既腦,用1.5T GREEN 但so far也沒有事

高級玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

Touch wood, 我都係用WD Green 未死一隻

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

我都係用WD (Black 同 Green) 各一隻, so far 暫時冇乜問題

P.S. 兩隻都已經用左3年

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

wd 500g usb 3.5" x2

都係3年內壞過一次....
一隻repair後.....用左3個月過左保用死埋.....
另一隻repair後仲用緊

但我以後都唔會買佢

星級玩家

我有隻1.5T Ext FW800 Harddisk用左一年左右,用用下忽然瓜左, 仲要係完全Detect 唔到....

仲有想Share 埋個維修過程, 本身我買果隻應該係行貨(旺電Jumbx), 不過唔見左保用証,打過去鋪頭問佢話有好多代理都有做WD, 好難查返邊間維修. 不過好彩我最初買返黎即刻上左去WD個Website登記保用所以有Record, 最後自己用二百幾蚊連埋火牛寄去Singapore 換.
寄出兩個星期左右收到通知, 話我個Harddisk 到左, 等多一個星期左右再寄出.
第一次收到, 發現佢俾錯左火牛我. 跟住Email去,一星期左右補寄返一隻黎.
以為搞掂曬, 點知插左發現個Harddisk又發現用到不過無左閃閃下粒LED燈, 而家用到就算, 費事寄返去又要駛多二百幾蚊.
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼