設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: amoebabird

[電源線] 線材升級分享之"中線毒"

進階玩家

回復 20# umojim
上 o黎 Post76,有排你中毒!x4!!

專業玩家

回復 12# tomtomsuccess

咦~Ching原來我地有一面之緣?可惜因為Peter度太多人唔知你係邊個tim! 下次見到可打個招呼Y
amoebabird

專業玩家

回復 15# Wilmer威馬
馬爺你放嘅毒都唔野少!我個毒同事都係俾你毒架...佢中完你啲喇叭線毒和電源處理器毐後已不停向我放毒..由於我中嘅毒大部份來自呢位同事及76,所以我中毒馬爺你都應記一功!以後要多多指教呢!hahahaa
amoebabird

銀級玩家

回復  Wilmer威馬
馬爺你放嘅毒都唔野少!我個毒同事都係俾你毒架...佢中完你啲喇叭線毒和電源處理器毐後 ...
amoebabird 發表於 2012-3-17 18:49

o依咦!?原來有淵源!失敬!失敬!

如果剩係喇叭線同電源處理器。。。。。呀 o者哩丘!?

專業玩家

回復 19# guly
Ching Elac244 真係好正架!因為我都好鍾意睇戲所以升級喇叭時考慮到AV及2ch嘅需要..最後就揀左Elac 244 + 241...真係無買錯睇戲好爆得!玩2ch又潛力高,對我黎講真係有排玩(短期內無需要升級喇叭)...但佢唯一係俾唔到好柔嘅聲你lor...(唔知配膽機會唔會就解決..因為我用石機)..但慶幸係我鍾意清爽和高分析力!如果你覺得Elac聲底啱你,真係值得入架:)...期待你可能將會加入Elac大家庭!
amoebabird

專業玩家

回復 24# Wilmer威馬
   勁wor! 馬爺咁多客居然會記得佢?...佢一定係超煩嘅麻煩客啦,想唔記得都唔得果D.... Hahaha
amoebabird

專業玩家

多謝各Ching加分!

銀級玩家

回復  Wilmer威馬
   勁wor! 馬爺咁多客居然會記得佢?...佢一定係超煩嘅麻煩客啦,想唔記得都唔得果D.... ...
amoebabird 發表於 2012-3-17 19:05

唔係喎!冇麻煩啵,係剩係得佢一個咁啱一頭(主電源)一尾(喇叭線)中毒咁過癮

銀級玩家

回復  guly
Ching Elac244 真係好正架!因為我都好鍾意睇戲所以升級喇叭時考慮到AV及2ch嘅需要..最後就揀 ...
amoebabird 發表於 2012-3-17 19:02

其實線 90 年代全職做音響雜誌寫手時都係用 ELAC 做 reference,都不知幾多喇叭輸比 ELAC 所以冇出稿

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

小妹第一次開post分享講錯勿插,謝謝!
我用緊Nad入門級兩聲道加Elac 244聽歌, 因為對Elac speaker非常滿意所 ...
amoebabird 發表於 2012-3-16 23:52

識得玩音響既女仔, 值得欣賞