設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: PP-HK

[合併式擴音機] 三名入侵者之第四名來客 (更新於P.17)

星級玩家

回復  PP-HK

係呀...我係小毒(其實你是大毒;去完拉茜屋企後我又飛釘又PL)!衣排忙炸如果唔係想借條PL ...
chuwing 發表於 2012-4-26 23:57

朱兄,你太台舉我啦,小弟係時候停一停,食番1-2年樹皮,唔係家變都似,試左3個鐘FC既威力,發現真係一插左線d聲立即行左好多,最明顯係個低音,實左好多,攪到要拉出對喇叭一點,另外音量亦大左,音場同人聲亦好左dd,不過分析力沒有太大改善,是否加了hi line會好一點?其實真係
想試下用埋FC 係nait度,你是否可以借條5din線比我?跟住我再問a507962借埋條4din線,咁就可以試下部FC share一部定二部好d.

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 231# best_jerry

FC好野泥嫁!冇問題你要就Call我啦!
Naim cds3+555PS + SL Din-to-Din
Naim252/300dr+250dr(Bi-Amp)+SuperCap+SL Din-to-XLR
ATC SCM20SL;Lightspeed MK-3
Denon AVC8500 ; Oppo 205BOA UE
Analysis Plus:Golden Power OVAL x 6條
Symposium Ultra

見習玩家

朱兄,你太台舉我啦,小弟係時候停一停,食番1-2年樹皮,唔係家變都似,試左3個鐘FC既威力,發現真係一插 ...
best_jerry 發表於 2012-4-27 01:59

甘就要攞埋hi-cap比你試下先得啦

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

你在邊頭返工;如果近中環或旺角我都可以一陣帶返工俾你!
Naim cds3+555PS + SL Din-to-Din
Naim252/300dr+250dr(Bi-Amp)+SuperCap+SL Din-to-XLR
Denon AVC8500 ; Oppo 205BOA UE
Analysis Plus:Golden Power OVAL x 6條

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 233# comebabyyuen

嘩嘩!師兄你真夠朋友好野大家分享!HC未必合Jerry兄心意...佢怕低頻多;不過另一方面HC的低頻雖然多了但又實D!可以幫下佢;如果Jerry平日得閒...我重想帶條naim毒蛇去佢處放下.... 哈哈...等佢陪我食多一年樹皮!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

HL唔好加...效果吾明顯!係就加PL啦....真係勁!勁!勁!

見習玩家

回復  comebabyyuen

嘩嘩!師兄你真夠朋友好野大家分享!HC未必合Jerry兄心意...佢怕低頻多;不過另 ...
chuwing 發表於 2012-4-27 02:19

Xs加hi-cap唔會加多左低頻,反而會令個音牆大左同個底頻更加有線條,收返靚d,聲音更鬆容,d野冇甘埋身,冇甘實,
聽落重會舒服d添!
p.s.親身經驗{:9_440:}

星級玩家

回復  best_jerry

你在邊頭返工;如果近中環或旺角我都可以一陣帶返工俾你! ...
chuwing 發表於 2012-4-27 02:10

小弟係荔枝角番工,食lunch(1-2pm)可以去旺角。

星級玩家

回復  best_jerry

HL唔好加...效果吾明顯!係就加PL啦....真係勁!勁!勁! ...
chuwing 發表於 2012-4-27 02:23

加PL係點勁先?如果淨係低音勁及音量再勁d就唔太arm小弟,因客廳既距離很短,低頻不可過多。
唔通要升cd x2!

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

加PL係點勁先?如果淨係低音勁及音量再勁d就唔太arm小弟,因客廳既距離很短,低頻不可過多。
唔通要升cd  ...
best_jerry 發表於 2012-4-27 02:44

用左CDX2兩日, 真係兩個世界, 不過你要留意下部XS未必可以發揮哂佢, 有時間過黎聽下。線我借俾你就得啦, 我有齊哂。