設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: zz9999

[藍光播放機] Oppo93 全區硬解 Mod Chip Kit

3萬

鉑金玩家

76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 19# zz9999

咁都得!
SANYO Z4000+GRANDVIEW 90寸幕
SAMSUNG D8000 60寸TV
YAMAHA 3900
YS-AUDIO BALANCED A2升級電容版
PARASOUND HCA-2003&JBL S400(x2)
Oppo 105&SINE 60A
Chario Pegasus&Phoenix
Monitor BRFX(x4)
Aviano 9(x2)

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

原來果個 post 係 ching 你開, 真係多謝晒你o既分享, 我都 lun 左好多次
   ...
zz9999 發表於 2012-3-1 17:59

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Oppo93 全區硬解 Mod Chip Kit

C-Hing,

呢個 ebay Link 價錢為 USD $54.99 +15 運費, 貴好多 , 可否 PM Web-link 比我 , Thanks !!

http://www.ebay.com/itm/OPPO-BDP ... hash=item1c22fa2896
我都係好似幫呢個賣家買,佢有時$29.9,有時$54.99,吾知點解~

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

o係 ebay 買左Oppo93 Region Free Mod Chip Kit, 係 bluray & DVD 全區, 價錢為 USD$30 +15 運費.
等左2個星期, 終於收到:

安裝方面可以外置或內置, 我就開機箱放入去, 始終電子野放入機箱好似安全D

裝好, 攪掂. 好緊張....

外置方法(連結至賣家提供的圖):

先試隻 英版 Lock B o既 Die Hard 4, 冇中字

唔得???!!! 唔係, 未轉區, confirm 左係 lock B o者.

轉左區, 掂晒!

再外掛中字

試多隻假 lock B 德版 打擂台 先

得左!

再放隻港版 告白 試試? 係 Lock A 喎

轉返A區, play 得返喇
多謝ching既詳細講解,做白老鼠實驗成功,gum我都放心啲~

星級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 1# zz9999

zz9999兄 , 請問你有無玩ISO?會唔會有影響呢?

以上嘅我全部都無,但係好想擁有

1萬

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖俠勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

Good Shareing...有得諗...

高級玩家

Ching 有冇試過外置呢?
因小弟都有一個但試過外置唔work 之後就冇用啦!
sony vw60 + grendview 90
oppo 93 +ps3
denon avc-a1hda
bryston 9bsst
mk s150

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

回復 1# zz9999

zz9999兄 , 請問你有無玩ISO?會唔會有影響呢?

今晚試完再報告

黃金玩家

安記

76 榮譽忠義勲章

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

Ching 有冇試過外置呢?
因小弟都有一個但試過外置唔work 之後就冇用啦!
Civic99 發表於 2012-3-2 07:45

冇試外置呀, 有冇 check 過 firmware version? 話要 BDP9x-42-0323 或以上
睇過d舊 post 有 ching 試過一買返黎就用唔到, up 完 firmware 就冇問題. 但你 check 清楚唔好 up 最新果個喎, play 唔到 iso.
再試試呀, 唔好幾百蚊買返黎o徙左佢