設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wil-wil

[主題新聞] iBasso DX100 ~ 地上最強之 Android DAP 誕生 (轉載)

星級玩家

我 search 下知道邊到有再話你知!
wil-wil 發表於 2012-2-26 12:17

thx ar

進階玩家

關人隱士

我定唔駛呢個價,因為member関係

進階玩家

關人隱士

力水一定冇問題,只係怕佢phone out 粗聲,因冇得換opamp調聲
line out 去amp就一定掂,期望佢比MR 1更好

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

呢部係好野,硬件上無人能力,出左一定要走去試聽玩玩。
DAC:North Star Design DAC 32
AMP:Roksan Caspian M Serie 2
SPK:QUAD 9L2

星級玩家

Go Jaben HK see see, HKD5800, after 20 March have stock.

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

規格吸引,有心一敗。但唔明點解又係唔support aiff?
玩得呢D機,梗係聽無損格式㗎啦,不外wav, flac 或aiff. 其中個人覺得因為Mac 機同iTunes 関係,令aiff 都幾多人用,所以擔心此 DX100可能功規一季.....佢點靚聲法我都唔可能重新rip過D碟架
Source: VPI, Lumin, Naim, Moon, Line magnetic
Amp: Mark Levinson, ARC, Audio note, Fezz
Spk: ATC, Falcon, Proac, Raidho
Cables: AH, AQ, Zu, Inakustik

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

看見佢個spec 寫support mp3, aac 等壓縮格式令我有精神分裂的感覺!邊有人擺到個頭咁大,然後去聽低清壓縮檔?好变態姐.....等如用100对投射睇vcd....

高級玩家

規格吸引,有心一敗。但唔明點解又係唔support aiff?
玩得呢D機,梗係聽無損格式㗎啦,不外wav,  ...
aj2008 發表於 2012-2-26 23:37

AIFF都有機會透過軟件升級來支援
不過都仲有其他地方要優先處理...
以Android系統既機來講...支援ALAC已經有難度...

另外MP3同AAC都係寫既時候包埋...
我測試時大部分全部都係行wav...

星級玩家

AIFF都有機會透過軟件升級來支援
不過都仲有其他地方要優先處理...
以Android系統既機來講...支援ALAC已 ...
MakCato 發表於 2012-2-27 21:29

any player recommend??

高級玩家

回復 19# jeremymak

你指apps定係其他player推薦?