設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[教學] 好野分享 - My Movies app for iPhone/android - 更新 v1.83 [21/7/12]

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

如 ching 們用緊 iphone 的話, 可以 download 個 FREE app, 叫 "My Movies Free"  
佢可以 scan 套戲 barcode. 入部 iphone, 幫你做個 Database.

用前, 要開個 account 先. active 個 email link 之後就 login 用得.

岩岩試 scan 左德版木盒 jurassic pack 應到.

佢有咪 details, 例如國家, 時間, 發售日期, 套戲資料, 語音, 字體.

ching 們, 我想講, 如個冇你地 d 港版碟, 可以自己加落去自己個 database (Create Title) / 或落佢地個 server 到.
咁其他 ching 到可以 search 到. 有兩個 fuction 1) 叫做 "Create Title" 係落自己個 database. 2) 叫做 "Report Missing Title" e 個會通知 server update 加入去佢地個 database 咁其他人就會搵到。

------------------------------

最新版本1.83
補充:Facebook登錄選項。
補充:掃描條碼時,打開閃光燈的選項。
補充:垂直刷卡選項之間切換前面和背面蓋滾動涵蓋......

改變:RedLaser條碼掃描器庫。
變化:現在,用戶得到一個更好的消息,如果他們的帳戶上的密碼已被更改。

修正:無封面標題是包括封面滾動之間蓋刷卡時。
修復:連接模式的問題時,連接到WHS的內部外部。
FIX:具有多個沙丘播放器,它可以連接到不正確的球員的問題。

評分

參與人數 5威望 +41 收起 理由
tiffanytai + 6 我很贊同
emuho888 + 10
jack331 + 10 精品文章
ykluk + 10
adamkong + 5

查看全部評分

Sony Playstation 5
Sony UBP-X800M2 4K Blu-ray Player

星級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

好似好好用咁喎

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 2# adamkong

應該 , 佢個介面又靚, 我見佢個 "加入" 有國家地區揀. 有香港. 應該都應到香港碟. 等我今晚返屋企再玩下先

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

幾正wor, 唔知呢個app.有無android版呢, search下先.

星級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 4# Hon

搵到有差唔多功能既都通知聲小弟

1萬

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖俠勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

正啊,試下先...

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  Hon

搵到有差唔多功能既都通知聲小弟
adamkong 發表於 2012-2-22 11:05

搵到有呀, 叫the movies pro, 望preview個介面同ip呢個一樣, 但要今晚試過至知.

留意... 呢個the movies pro app.要俾錢買架

黑鑽玩家

之前我記得都有一個app架,都係免費嘅,
但只可以儲存50隻碟嘅資料,又成日彈app,
唔知師兄介紹呢個好唔好用呢?
買4K Blu Ray係一條不歸路,絕對冇收手嘅一日,
4K Blu Ray係我嘅精神食糧,絕對冇滿足嘅一日。
Speaker:Samsung 5.1.2 Soundbar HW-Q800B
TV:LG 55B1
BDP:OPPO 203

新仔玩家

https://market.android.com/search?q=My+Movies&c=apps
ps: Free version is limited to 50 titles.
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

之前我記得都有一個app架,都係免費嘅,
但只可以儲存50隻碟嘅資料,又成日彈app,
唔知師兄介紹呢個好唔好 ...
timchan 發表於 2012-2-22 11:28

岩岩睇到, 都係可 save 50 套. 但就無彈 app. 我用緊 4s.