設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[Youtube 短片分享] 音樂 Ken 記錄

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
音樂 Ken 記錄

簡介:
其實音樂係一種藝術, 每個人欣賞既準則都唔同, 有人欣賞旋律,  有人欣賞歌詞, 甚至乎會受周圍環境氣氛所影響, 打個譬喻講,臨近聖誔節永遠覺得 Christmas Song 係最有 Feel 既, 但總歸一點, 其實音符不經不覺地融入左每個人既生活節奏, 你人生既高低起跌亦帶動住音樂拍子. 所以我建立音樂 Ken 記錄黎記低依一刻既心情, 將我同你既心情一一透過音樂同你地分享! 當然你地亦可以係依個 Post 比番首歌我地, 好等我地一齊分享喜與悲......

評分

參與人數 7威望 +65 金錢 +10 收起 理由
小瑟 + 10
ctwdavid + 10
阿正 + 5
sunboy + 10 有意思!
wil-wil + 10 + 10
edlsang + 10
agic + 10

查看全部評分

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

今次我簡 "發現" 作第一炮, 原因係十三年前, 我為了在人生上取得一個歌唱比賽冠軍, 幸得一位朋友幫手幫我揀歌, 係無時間之下兼我無熟練唱歌技巧下,係佢面前唱唔同類型既歌比佢聽, 希望揀到一首岩自己唱既歌盡快上手. 終於揀左鄭伊健既""發現", 係 40 幾名參加者初選中幸運得到決賽權, 係臨近公司 Annual Dinner 之前個 20 日, 我日日唱, 撘車,訓覺係心中唱, 冲涼就大大聲唱, 希望盡量將隻歌打入我體內,務求表現時自然. 卒之,皇心不負有心人, 係公司取得人生第一個冠軍! 所以每當聽到 "發現" 依首歌, 我不其然諗番起當時既趣事! 其實呢! 發現自己曾經努力過, 夢想一定會實現呢!

[youtubeHD]yDYtgbnSjhc[/youtubeHD]

評分

參與人數 2威望 +16 收起 理由
percyyip + 10
阿正 + 6

查看全部評分

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

KEN 哥 , 開這 POST 真係比大家能舒發心中的歌 !

1萬

三潮玩家

其實叫音樂"性"記錄好唔好?主要透過歌曲紀錄大家感性既一面!

1萬

三潮玩家

回復 3# edlsang

你可以入黎擺低一首歌去形容你此刻既感受呢!

1萬

白鑽玩家

阿正

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

其實叫音樂"性"記錄好唔好?主要透過歌曲紀錄大家感性既一面!
Ken704 發表於 2012-2-15 00:09

Ken 哥四連發射,"性"記6巧利害(玩下咋)kee kee
與其窮一生去討論音樂或硬件, 何不用一刻放下心去感受音樂的善和美呢

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

鄭伊健的"發現"就等如伍詠薇的"失落於巴黎鐵塔下"

[youtube]LWeXXb2d5b0[/youtube]

評分

參與人數 1金錢 +10 收起 理由
Ken704 + 10 講出黎舒服D!

查看全部評分

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 5# Ken704

先分享下我結婚時 , 在台上向眾人獻唱的歌.........
    哈哈 ! 咁就 5 年 ! 生活有樂 , 有憂 !

[youtube]qBDFnQ_frNo[/youtube]

評分

參與人數 1金錢 +10 收起 理由
Ken704 + 10

查看全部評分

1萬

三潮玩家

Ken 哥四連發射,"性"記6巧利害(玩下咋)kee kee
阿正 發表於 2012-2-15 00:15

嘩! 我無甘勁! 最多三連發

鄭伊健的"發現"就等如伍詠薇的"失落於巴黎鐵塔下"
sunboy 發表於 2012-2-15 00:15

小吉, 咩事令你"失落於巴黎鐵塔下"? 我堅想聽你講

1萬

三潮玩家

回復  Ken704

先分享下我結婚時 , 在台上向眾人獻唱的歌.........
    哈哈 ! 咁就 5 年 ! 生活有樂 ...
edlsang 發表於 2012-2-15 00:20

好應境!   
老婆嫁左比你之後, #從此以後  無憂無求#  
老婆嫁左比你之後, 用番你老婆名字, 但前面加番你姓氏