設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: dts6.1

[香港] 羅守耀電影《短暫的生命》- P.2 附有影評

鑽石玩家

山葉幫成員

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

我勁唔鐘意套奪帥...全套片嘅打鬥場面都好似係夾硬加上去咁, 可有可無. 如果奪帥係齋講黑幫內訌嘅話可能都會好睇啲.

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

A Little Short Story Intro:
若干年前,重案組雜差房,貓姐(張文慈)在內進食午膳,港島區總指揮官Josephine (邵美琪) 帶同親信港島區警司Barbara殺到,面色凝重。原來Josephine要親自審問一個與一宗女童被虐殺及後父長期強姦年幼女死者的案件有關的女主犯;安琪 (唐寧)。貓姐奇怪爲何高高在上的署長,會親自審查一宗雞毛蒜皮的殺童案。貓姐認為此案已經完結,男的犯人已經承認孌童、亂倫及強姦未成年少女。女犯人的也承認虐殺及疏忽照顧女兒,爲何署長仍要多此一舉進行繁複的調查?這一切竟是耐人尋味……。

這張海報;可有激發你入場觀看既欲望?3月19日上映!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

鑽石玩家

地心吸力令人意志消沈

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

隔離台有預告片
寫明"最嘔心的預告片"
又話睇完好不安,我有D淆底唔敢睇.....
有冇人睇完話比我知點不安法?
http://www.avbuzz.com/audio-video/200903/kk/0.htm

星級玩家

隔離台有預告片
寫明"最嘔心的預告片"
又話睇完好不安,我有D淆底唔敢睇.....
有冇人睇完話比我知點不安法?
http://www.avbuzz.com/audio-video/200903/kk/0.htm
laiho 發表於 2009-3-11 11:00

5駛淆....沒引起不安咁嚴重!只是片段的內容意識絕對不良!!

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

會唔會熱戀中既人係特別純情既呢
攪到我好想睇呢套戲添

星級玩家

劇照到!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

做姊妹會似D

1萬

三潮玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

一部關於性侵犯兒童為題材既電影

劇情採用敍述式由重案組Inspector” 張文慈飾演既貓姐係一次朋友聚會裡面講既一個Case.

故事內容係一名女童因慘比由唐寧飾演既媽媽毒打而死而揭發其男友對其女兒
性侵犯既惡行.

大半部分有邵美琪飾演警司對唐寧種種嚴刑迫供, 依部分我覺得最正,成個氣氛
做得好好. 邵美琪應記一功, 少D戲都唔可以帶動到我. 同時亦覺得依部戲比到
佢有發揮, 好過PTU, 大事件等等.

其實個個演員都做得好恰當, 唯獨張文慈演差婆就太過造作, 佢用得太多
”身體語言”去話比觀眾知佢係一個差人. 完全唔自然. 就係依一點真係要
請教一下林雪先生.

成套戲我覺得唐寧係一個悲劇人物, 自己一個人無麥生活技能仲要帶住個女
難得投靠到個男人, 妳要佢點做呢? 舉報米=自斷後路. 依D通通都係人性
表現. 有時真係值得探討一下