設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: silvermoon

[電源線] 令人躁底的Wireworld做工

1萬

白鑽玩家

The packing is very nice but poor QC!!!!!!!!

銀級玩家

如果你同 DEALER 買,其實依外國經濟。。。。。真係好難講會唔會 DISPLAY、DEMO、REFURBISH 當全新。

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

re kenneth_obee:
其實轉科有2個主要原因,我原本讀LLB,但晚晚溫到4~5點,挨壞曬個身體
另外就係屋企人反對我讀LLB...

而家只好讀好個新degree,將來讀LLM
(我轉科個日收到份卷,個分係Second-up, 當場嘔白泡,完全無expect有2.1)

re umojim:
However I bought Chroma 6 also, that QC is very good ...

re 威馬:
I don't care if I am buying normal grade, but now I am buying a FLAGSHIP product, instead of excellent performance, the luxury feeling is also important! It acts I an now buying cheap product...

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

re kenneth_obee:
其實轉科有2個主要原因,我原本讀LLB,但晚晚溫到4~5點,挨壞曬個身體
另外就係屋企人反 ...
silvermoon 發表於 2012-2-11 16:45

讀到 LLB 係好事,我自問無呢個能力。聽你咁講都讀得幾勉強,轉科會係個好決定,加油,今天個世界比我果時更難撈!希望師兄可以有份好工。

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

讀到 LLB 係好事,我自問無呢個能力。聽你咁講都讀得幾勉強,轉科會係個好決定,加油,今天個世界比我果 ...
kenneth_obee 發表於 2012-2-11 17:22

假如我要回港考PCLL, 一定要有2.1先可以讀/考, 所以晚晚都讀到嘔

多謝師兄鼓勵, 亦謹祝師兄事業蒸蒸日上

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

假如我要回港考PCLL, 一定要有2.1先可以讀/考, 所以晚晚都讀到嘔

多謝師兄鼓勵, 亦謹祝師兄事業蒸蒸日上 ...
silvermoon 發表於 2012-2-11 17:37

其實我覺得讀書係辛苦過做野,但做左幾年野之後你會發現讀書其實好好玩。因為你可以好忘我咁去學習/探索一個學術領域。而且讀書成功與否好大部分係自己掌握,做事好睇際遇,因為你唔會一個人完成工作,如果你要下屬做野仲慘,又要對上同客交代,又要因應不同下屬作不同對待,最煩係要multi tasking...
    所以讀書係一件快樂事

新仔玩家

回復 16# kenneth_obee
完全同意!仲有好多時除左做project之外.讀書都係靠自己.但係出黎做野就要同人合作,但係你又唔知你嘅同事係神定係鬼.......

星級玩家

其實我覺得讀書係辛苦過做野,但做左幾年野之後你會發現讀書其實好好玩。因為你可以好忘我咁去學習/探索 ...
kenneth_obee 發表於 2012-2-11 18:00

Excellent sharing, I can't agree with you any more!!
CAS 新手一名, 多多指教!

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

Welcome to the profession :)

多謝師兄鼓勵, 亦謹祝師兄事業蒸蒸日上 ...
silvermoon 發表於 2012-2-11 17:37

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

回復 19# googleli

師兄你都係專業人士?