設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: eva0083hk

[顯示器] 向目標又邁進一步喇! 買新電視...

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

我最初都話用15000蚊玩AV,點知.......... ,所以問46",最後買50",都真係正常過正常{:6_238: ...
bearbear1314 發表於 2012-2-10 11:28

咁我有少少唔同, 我買嗰陣咁啱46"同50"做同價, 所以有乜可能唔買50"呢...

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

唔知呢部同 500a 比會點…
siuping 發表於 2012-2-10 11:32

咁我真係未睇過500a, 不過呢部傳奇plasma應該已經無得賣啦, p記又唔會再出plasma...

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 5# edlsang

電視跌價跌得快...
型號轉款轉得快....

LG47一般都可以啦....
當然和plasma無得比....但咁樣的價錢,打理的方便.....C/P值高lor~~~
TV : LG65C9
BDP: CA751BD
Sony HT-ST5000
Apple TV 4K

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Panasonic P50ST30, 只有買貴, 唔會買錯!!!
ykluk 發表於 2012-2-10 11:15

有錢我都識揀...
電視:Panasonic 55HX900H / Samsung S61B
擴&藍:Yamaha RX-A2080 & Oppo UDP-203
前中後/天花:KEF E305/T101
重低:Cambrige Audio X301

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  edlsang

電視跌價跌得快...
型號轉款轉得快....

LG47一般都可以啦....
當然和plasma無得比....但 ...
tsuiyuen 發表於 2012-2-10 11:39

plasma 都唔係好貴啫 ?

3萬

白鑽玩家

有錢我都識揀...
eva0083hk 發表於 2012-2-10 13:24

我都係信用咭月供...

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 15# avlam

如果VT30都差成10K+ gar
Apple TV 4K

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Plasma 全面啲!
avlam 發表於 2012-2-10 11:27

如果唔要3D, 我傾向揀plasma(因早年用過fujitsu, 已經好滿意! ).
宜家都有鋪仍然話重有panasonic V20系列, 信唔信得過?
電視:Panasonic 55HX900H / Samsung S61B
擴&藍:Yamaha RX-A2080 & Oppo UDP-203

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

唔要3D就plasma
我用緊LG47", 3D 效果幾舒服又無cross talk
但漏光幾嚴重...熄燈睇戲會好覺...開燈睇當然無 ...
tsuiyuen 發表於 2012-2-10 11:14

有冇相可以睇下? 唔該晒!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 19# eva0083hk

你想睇乜相???
因為佢背光唔平均,熄燈睇四角會比較光一點...好難影到出黎bor...或者今晚我試下...
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D2
Apple TV 4K