設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: tomc

[電源線] [優美],[動聽] - Voodoo Platinum Dragon (鉑金龍)電源缐

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

條龍 貴個我set野

1萬

白鑽玩家

條線好勁啊!!!

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

Ching真是很配服和善慕,你每部組合都可以用上三份一該器材價錢(或以上)的資金,來購買線材以配合發揮! ...
chakat 發表於 2012-2-9 14:37

其實每次升級缐材都有d遲疑及肉赤 ,但當你聽到好聲時嘅喜悅,就會短暫忘記往後嘅痛苦!

以上次ckw3031師兄帶黎嘅三對缐,比我而家用緊嘅貴30-50% , 但足以令整套機出來嘅聲音升級到另一級別

所以如果師兄無打算投資太多係線材上,就千奇咪試!
AV:65VT50H,Oppo-105,LX-83,HRS-12
2Ch: SA11S2+OCX+10M>C-600F>M-600A
SP: Triangle / Klipsch

黃金玩家

voodoo,pad,gutwire可以去數字台搵2手,好易搵到,個價平成截,又煲好晒,聽完唔0岩,頂多蝕你幾舊水,
甚至乎唔駛蝕.我都用緊pad ven xlr, 2手價買番黎,非常抵玩.

星級玩家

其實每次升級缐材都有d遲疑及肉赤 ,但當你聽到好聲時嘅喜悅,就會短暫忘記往後嘅痛苦!{:6_208 ...
tomc 發表於 2012-2-9 15:56

小弟亦曾短暫用過Platinum Dragon, 音色優美, 意態撩人. 以價論聲, 相當不錯的电源線!! 其後轉用Crystal Vajra, 音色亦有一大躍進!!

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章

小弟亦曾短暫用過Platinum Dragon, 音色優美, 意態撩人. 以價論聲, 相當不錯的电源線!! 其後轉用Crys ...
7500martin 發表於 2012-2-9 16:48

Tomc兄也帶了白金龍來比較條Crystal Vajra,Vajra贏的表現及距離也使我倆人嚇了一跳。
我也是見連高要求的馬田兄也推介,相信此線一定高質,所以也入手,用後好難放手。

星級玩家

Tomc兄也帶了白金龍來比較條Crystal Vajra,Vajra贏的表現及距離也使我倆人嚇了一跳。
我也是見連高要求的 ...
ckw3031 發表於 2012-2-9 16:53

Voodoo音色確是相當吸引, 在沒有任何期望下將Crystal Vajra插入前級 (廠建議用在Digital Source), 播一張中村雅俊LP, 感情洋溢, 完全令我陶醉在歌者當中, 只是聽了一面黑膠, 我就決定俾錢!! 當然Voodoo吾係無敵, 如果你係Rock友, 你會嫌Voodoo吾夠刺激, 建議夾一些聲猛力大的前後級, 例如Chord, 有陰陽調和之效!!

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我也是見連高要求的 ...
ckw3031 發表於 2012-2-9 16:53

Crystal Vajra
AV:65VT50H,Oppo-105,LX-83,HRS-12
2Ch: SA11S2+OCX+10M>C-600F>M-600A

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章

Crystal Vajra
tomc 發表於 2012-2-9 17:28

專業玩家

ckw3031 發表於 2012-2-9 17:38

下一次升級目標