設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: 阿定

[討論] [中毒帖] 點解唔Ship香港

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

定兄,
心大心細, 都係等你出埋report先買.橫樹買多友唔係有得平.
daken 發表於 2009-2-25 10:56

ME 2, 好正呀!

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

定兄, REMOTE掂唔掂呀?

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

昨天收到貨,夜晚就去set,set左唔駛5分鐘,已經可以用了,點用同好唔好用就唔再講啦,之前好多師兄已經講過晒

主要講番件貨得唔得吧,同賣家吹開水,基本上香港人同佢訂REMOTE係好多的,我估大家係Yahoo見到的,都係人地訂完回來,再Mark高果價賣而已!

貨品一睇就知係用過,因為後面叉電位一睇就知用過,金屬片叉過電就一定會黑,呢d無得呃,不過機殼無花,LCD無花,原則上唔係叉電位塊金屬片黑左,話係全新都應該有人會信,不過唔排除我好彩 (注:我加埋我朋友買左兩隻,兩隻外觀質素都一樣,無問題)

我買的係880,唔好處係歐洲插頭,要轉插先用得,電壓就無問題,唔駛變壓器,彩Mon的質素同我家中P記果彩Mon電話一樣,叫做彩色,但一d都唔靚,效果同早期彩mon手機差唔多,唔叫做SHARP,不過睇到用到,彩色開心d咁!

還有的是,無得講價的,大陸買野好興講價,但淘寶買野,我未試過講價成功,可能d價錢真係鬥得好爛,所以學上面幾位師兄所講,唔駛急買的,除非怕無貨,否則你買一隻同十隻,價錢都唔會有分別,係運費除番開會平少少而已,有限錢!

銀級玩家

thank you 定兄!買隻玩吓先!

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

昨天收到貨,夜晚就去set,set左唔駛5分鐘,已經可以用了,點用同好唔好用就唔再講啦,之前好多師兄已經講過晒

主要講番件貨得唔得吧,同賣家吹開水,基本上香港人同佢訂REMOTE係好多的,我估大家係Yahoo見到的,都 ...
阿定 發表於 2009-2-27 08:36

請問定兄, 880係唔係有得自己set logo?
如果放便嘅話, 可唔可影張相放上黎睇睇呢?
唔該晒!!

睇黎真係好抵, 買多個放係老豆屋企先~

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

謝謝定兄,
等你出相.同埋的電e唔e配到?
因有c兄話一年到貨仔~

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

想要今晚整,除左Wallpaper,未見到有得改,唔排除我唔識用Logitech果Software而已,還在研究中,今晚會試埋冷氣機,房的Hi-Fi等等,現在研究緊 PS3 的 Receiver ,原來外國有好多為Logitech Remote 而設的 IR to BT 的 PS3 Adapter,不過件件都 USD100 起!

行動組版主

玩下玩下,宜家好想買 Logitech Harmony One,叫左人幫我係外國睇緊咩價錢!

銀級玩家

唉...我恆生VISA用唔到...有冇人可以幚手去TAOBAO買550呀

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

aiya,
我今晚先叫人入左錢。不過訂個間冇哂550la
我訂左880