設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: KUNGKUNG

[請教] 今日去信和 13/F 買碟 (順利更換-老闆超好人)

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 48# KUNGKUNG

回想以前真的百感交集, 以前荷李活商場, 紅磡廣場 和 荃灣也有多間唱片鋪可買唱片有新有舊有平有貴多高興

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
lamwaikit007 + 10 + 10

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

阿正

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

放心,cool man 外冷內熱,我見佢成日笑容滿面,100% 無問題的
與其窮一生去討論音樂或硬件, 何不用一刻放下心去感受音樂的善和美呢

白鑽玩家

超人隊長

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

回復  spencerchan1

陳兄 , 話時話 , 我都幫襯左 節X 大大話話都有 廿幾年 !
由以前係荷里活商場買黑膠到 ...
KUNGKUNG 發表於 2012-2-5 00:47

我都係80年代中幫襯"接客",果時Albert舊舖時講真真係價筍貨精,除咗佢老媽子黑面神專玩人釘人mark波之外
我係超人----超人係我
要食樹皮----梗係跟我

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 51# spencerchan1

陳兄 , 仲有一間係 TST 新世界中心地牢 ,
我既第一張 LD 就係嗰度買 !
唸返起都覺得自己有病 , 幾舊水隻 LD 面不改容 !

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

放心,cool man 外冷內熱,我見佢成日笑容滿面,100% 無問題的
阿正 發表於 2012-2-5 00:56

加埋 正爺 呢句 !
換碟成功指數去到 99.99% !

星級玩家

CD collector

76 榮譽VIP勲章

回復 51# spencerchan1

仲有以前細個成日行元朗、屯門、深水埗唱片舖,有幾多零用都儲哂佢買碟、冇錢就睇下都happy,而家冇哂唱片舖喇

白鑽玩家

超人隊長

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

回復  spencerchan1

陳兄 , 仲有一間係 TST 新世界中心地牢 ,
我既第一張 LD 就係嗰度買 !
唸返起都覺得 ...
KUNGKUNG 發表於 2012-2-5 01:00

LD幾舊水算平啦...  

白鑽玩家

超人隊長

阿正 發表於 2012-2-5 00:56

正兄,coolman個朵係我同佢起架,唔好話佢知呀...

星級玩家

CD collector

76 榮譽VIP勲章

回復 57# ctwdavid
回復 54# KUNGKUNG

記得當年譚詠麟第一張親自拍攝卡拉OK LD賣成$1,080蚊呀

銀級玩家

回復 53# ctwdavid

超人大哥 ,
有一次去 節X 想買隻 Depeche Mode Single ,
問老細隻碟有冇歌詞 , 老細話冇 , 我唔氛氣 ,
偷偷地開左隻碟 , 竟然你有歌詞 , 最後比老細發現
我開左個封套 , 最後咪比錢走人 !
一隻 Single 洗左 45 蚊 !