設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: k750750k

[請教] 如想換FUSE,係咪換返一樣SIZE既就得??

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 9# k750750k

理論還理論,實際是實際。

電聲界不是這麼簡單,Sales sell嘢就這般。
座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復  k750750k

更換Fuse,看規格要注意三點:

1. 長度;
2. Amp數;

以上两點上文已提。

3. Fast Blo ...
Big_McIn 發表於 2012-1-31 11:18

咁,我又真係做左5次白老鼠先知啲 FUSE 可以做到乜,唔可以做到乜。
都是一種樂趣。

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 12# plnl88

交咗幾多錢學費?

有冇Cert嫁?
座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復  plnl88

交咗幾多錢學費?

有冇Cert嫁?
Big_McIn 發表於 2012-2-1 01:04

無 CERT 架。
一支幾百。
交左二,三千學費到喇。
都有啲得著嘅。
起碼我而家知道 IP2 FUSE 對 PLASMA 同 LCD TV 的立體感很給力。

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

又FUSE

用得多好衰聲既...................我講笑咋,八爺唔好嬲

其實FUSE唔錯,幾百蚊又唔係貴,試下玩下都係開心既
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

鉑金玩家

回復 14# plnl88

好利害。
座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

鉑金玩家

回復 15# 鐵心心

HiFi/AV嘢無準則,總要開心就得。{:4_67:}
座右銘

終生搜尋,為己為人
尊重自己,尊重別人
談吐温文,樂也悠悠

1萬

黃金玩家

回復  plnl88

好利害。
Big_McIn 發表於 2012-2-1 01:26

有幾利害。
唔識咪想知到係點羅。
好似打機過關咁之麻。
而家幾好丫。
拿,當人地話美式一定好,
我就有實戰經驗大大聲話:未必。係畫質上,英式未必輸。

1萬

黃金玩家

又FUSE

用得多好衰聲既...................我講笑咋,八爺唔好嬲

其實FUSE唔錯,幾百蚊 ...
鐵心心 發表於 2012-2-1 01:14

唓,大夫,你都知我唔係用 FUSE 黎調聲,而係用黎調畫的。
衰聲?唔覺喎。

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

衰聲?唔覺喎。 ...
plnl88 發表於 2012-2-1 01:40

但好多人覺呢,你用TV出聲係唔明大家個處境....
好彩人家大多玩AV,
如果玩HIFI就真係奶野.....

其實就好似線咁,唔會一條線人人岩,
FUSE都一樣,唔係人人用左都好,

你講得岩,影像上就好正面,
不過用得銀就靚,插條純銀線比TV用仲正架,
好多人都知的,唔係咩秘聞.......
都係關D物料導性問題
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?