設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: sealteam4

[喇叭組合] 台灣過江龍Usher 大喇叭開廂誌慶

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

呢對正野喎.

2, 3年前過台北買對520時, 個店員叫我上一層順便聽下呢對野. 印象都幾好. 印象中當時好似都係用佢自己d amp, 都唔駛用咩怪獸已經推得唔錯.

2萬

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

good price

見習玩家

Congratulation! Nice to hear someone use Usher speaker.
Usher has good reputation not only in Taiwan but in some specific hifi circles of European. It used to OEM and ODM for some popular European audio companies. You should use so called "high current" amp to drive it, and I promise you will get wonderful music from it. I owned two pair of Usher speakers when I was in Taiwan.

黃金玩家

SrZorro

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

我遊台灣時都有聽過佢. 不過就冇入手. 唔知運黎香港要幾銀呢.

新仔玩家

回復 10# tomtomsuccess

幾靚仔喎!!!

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我遊台灣時都有聽過佢. 不過就冇入手. 唔知運黎香港要幾銀呢.
ivanyiu 發表於 2012-1-31 13:39

I want to know too
Denon 4308
Panasonic TH-P50VT30H
Sony  PS3
Oppo 95
Pioneer BDP-05FD
Mirage Omni 150, Omni C-15, Prestige
Energy S8.3
Sound Master 18.3 + WLM Diva

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

運費約港幣3千5
但過程複雜同出過亂子,搞左成個月 (因又撞正過年!),我朋友唔話得捱義氣幫手幫到底,辛苦佢
建議無朋友在台灣的話在香港代理買算了
如果我唔話你知台灣價格,你單從香港代理或上去聽聲訂價你會覺得值這個價~~哈哈
還有代理總是用USHER 自家的CD機 前後級去推佢,我唔能話佢地自家出的聲不好(小弟的器材仲入門過佢地!),但我覺得還可以用更好的器材更強去發揮對喇叭

呢對野的優同缺點是無性格,中性,你套機出咩聲就咩底,基本算厚但清聲,空氣感幾好,高中頻靚,低頻夠沉好爆得下,鑑聽感重,如實反映器材,我新手唔太識用言論去表達聽感,總之我買之前聽過好多對平貴喇叭,混過多少吉結果我還是選擇了它,現在還算很滿意

但我想遲D換更甜聲的前後級去發揮佢

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

wow, so interesting. Where i can try the speakers?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

運費約港幣3千5
但過程複雜同出過亂子,搞左成個月 (因又撞正過年!),我朋友唔話得捱義氣幫手幫到底,辛苦 ...
sealteam4 發表於 2012-1-31 16:13

睇師兄你形容又幾似我玩緊的喇叭呀!
      我現在的喇叭高、中音都是鈹單元,所以我絕對明白此喇叭及上一代的中、高音一定唔會差~而此價位買到一對全新喇叭,C/P都很高!如果在本地市場都係賣台灣價位,我估應該會有唔少師兄捧場
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

睇師兄你形容又幾似我玩緊的喇叭呀!
      我現在的喇叭高、中音都是鈹單元,所以我絕對明白此喇 ...
terryc 發表於 2012-1-31 21:12

"本地市場都係賣台灣價位".............如果係就正喇