設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: beerboy

[請教] 新手請教cas/dac或cd的選擇

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

如LIKE ROCK,METAL...我諗應該係DENON(天龍)吧~
但佢用黎播其他類型就未必咁對板了 , 冇兩全其美 ^^ ...
audia 發表於 2012-1-27 19:40

但我最衰既係,又會聽下bebob jazz,又會聽下classical,又會聽下rap,又會聽下alternative。所以無得揀denon。

btw: ching 你係metallica fans?kill them all出既時候真係好震撼!

黃金玩家

BEERBOY兄您好~

我唔算佢地die hard fans喇,但佢地既音樂對我影響較深刻而已
而家已經唔細嚕(同post76同年),聽"麥記"時都係89-90年左右,當時metal仲係好多人玩......

而家仍會回味果時d輕狂歲月
但盼雨來,君留在此。
-重金屬同學會-

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

BEERBOY兄您好~

我唔算佢地die hard fans喇,但佢地既音樂對我影響較深刻而已
而家已經唔細嚕(同 ...
audia 發表於 2012-1-27 20:02

m記都影響左我好多呀。但對我而言,我都仲聽緊他們的early album。 可能我都係d die hard metal fans,聽左咁多年都係繼續尋找新band。

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

回復  beerboy

不過我覺得就算有分別,都吾會太大
Lester 發表於 2012-1-27 19:03

Lester及各師兄,唔好意思,我特然有個諗法: audiolab m-dac + audiolab 8200cd。budget內蒹有錢買線。 唔知行唔行得通?

黃金玩家

佢地早期玩既野最能代表 Thrash metal ,技巧方面比black album之後既album更高更難玩 >.<
就算後期風格有變,我都有keep住買,見證住佢地成長 ^^

我而家都仲會搵其他band聽下,可惜能令我感動既中外rock band真係少之又少....哀

"離題了,唔好意思,繼續講番您既CAS/CDP ^^"
但盼雨來,君留在此。
-重金屬同學會-

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 84# beerboy

如果怕M-DAC 吾夠勁,不如再買hiend d, mdac+8200cd 只係浪費金錢

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

回復  beerboy

如果怕M-DAC 吾夠勁,不如再買hiend d, mdac+8200cd 只係浪費金錢 ...
Lester 發表於 2012-1-27 21:01

甘又係。收到了。明天弒下隻m-dac先。

星級玩家

回復 87# beerboy

放心啦,你上多d黎睇下人地d線呀,地盒呀,杯呀,化震板呀,你舊錢好快洗晒架啦,hi-fi友無話筆直多過頭既,多多都吾夠呀

星級玩家

回復 87# beerboy

不過試個間野套野吾係好得,其實都試吾到d咩

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

回復  beerboy

放心啦,你上多d黎睇下人地d線呀,地盒呀,杯呀,化震板呀,你舊錢好快洗晒架啦,hi- ...
Lester 發表於 2012-1-27 21:15

明白。