設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: beckham233

[用家報告分享] PMC TB2i 小小小分享

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

回復 69# 米赫洛域

買蛋去找旦毒LAM師父 SOUND MASTER皮蛋LAM
認住果隻鷹就冇走雞
丫唔係 係認住果隻LAM

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復  terryc

萬元級土炮 係好難令人接受佢 正如師兄你未聽已經覺cp低(我本來都接受唔到  ...
qk8082900 發表於 2012-1-18 19:16

只不過係我一直認為以「平」的價錢買到高質數的物品就=高cp值
    如果要用餅幾o野買入一部入門士炮CDP,我相信我都會選擇買大牌字!可能到現在我都未清醒啦! 但在過萬元的器材上,「保值」對我來說都係一個考慮因數
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

只不過係我一直認為以「平」的價錢買到高質數的物品就=高cp值
    如果要用餅幾o野買入一 ...
terryc 發表於 2012-1-18 19:47

小弟部入門cdp要2皮野呀!依家D入門野真係好貴
CDP:Esoteric sa 10(Acrolink 7n 4020Ⅲ)  
IC:Ortofon 7nx aic x1 xlr     
AMP:Roksan caspian m series-2(7N-4030IIPC-R)
SPK:Tannoy eyris DC 1(Voodoo reference bi-wire)
PB:FISCH 6 Sockets(Oyaide Tunami GP

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  米赫洛域

買蛋去找旦毒LAM師父 SOUND MASTER皮蛋LAM
認住果隻鷹就冇走雞
丫唔係 係 ...
qk8082900 發表於 2012-1-18 19:47

買膽我都唔去彼得度啦,反而我想問吓你師叔公 (莊士達) 有冇膽賣 !

鉑金玩家

回復 72# terryc

竟用萬元買土炮入門? 我保證你是正常的 瘋狂的必然是小弟
但呢D土炮係真係有呢個膽量 同有呢個實力先去定呢個價 最後生存下來
入門已經呢個價錢 跟本冇退路 依家仲加價

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  terryc

竟用萬元買土炮入門? 我保證你是正常的 瘋狂的必然是小弟
但呢D土炮係真係有 ...
qk8082900 發表於 2012-1-18 20:02

你講嗰部成萬六重要係入門喎,換仔埋條線都兩雞野,真係有點兒那個,不過最尾都係聽聲收貨嘅 !

鉑金玩家

回復 74# avlam

莊士達我重來冇幫親過佢因為代理通常只有9折-95折
去返我去開果間叫佢羅 然後打哂人情牌 R爛面
但我去開果間冇蛋賣

鉑金玩家

回復 76# avlam

所以咪叫你去試下會有驚喜嫁
從數據上面睇希望可以俾信心毒王去試呢部無名土炮
呢部野訊噪比只有85db 背境真係做到靜如沉海 呢從感覺要在來佬蛋前3萬元級先會出現
失真更低見0.08%
大部分千元級土炮蛋機訊噪都90db或以上
國貨都係一分錢一貨 信土炮則有 不信則冇
呢次真係騎左個post 仲做埋萬元級土炮槍手

2萬

黃金玩家

回復  avlam

所以咪叫你去試下會有驚喜嫁
從數據上面睇希望可以俾信心毒王去試呢部無名土 ...
qk8082900 發表於 2012-1-18 20:42

我係唔睇牌子淨聽聲嘅,我實會去奶吓 !!!

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

其實有d本地牌子賣外地多,都唔代表係唔得,始終要試過先知