設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 7面鳥

[討論] Sound From Heaven President III

高級玩家

照片 283.jpg

退下了PIII,換上了1002,但仍然用PIII Jumper.
煲佢兩日,到時再出包膠.

高級玩家

照片 286.jpg

試左幽靈俠,仲係DVD........

高級玩家

照片 285.jpg

P III  VS 1002 >>> 7.1分別唔太大,下次出2.0應該會有分別.

高級玩家

照片 290.jpg

病左成個星期,唔病就冇時間係屋企,
終於係病呢幾日,睇左好多套戲,又返覆換線測試,
而我睇左既戲有:War Horse(DVD),死神5(DVD),香港鬼故事(DVD),
sanctum(BD),70年代既嘉禾出品既鐵金剛大破紫陽觀(DVD).......
CD就淨係聽左NAXOS - Ten Years Of Success.

再講返用既器材係:
AMP : PIONEER AX-10i
BD : 先鋒LX-70A, Philips-7500, PS3
Speaker : ELAC-CL 142

電源拖排借左俾人,所以冇用.

高級玩家

講左電影先:
1.War Horse(DVD)>>>始終都係大片,夢工場出品,必看!!

2.死神5(DVD)>>>同第一集有咩分別!?把鬼!!

3.香港鬼故事(DVD)>>>一套把鬼既鬼片!!一D都唔恐怖個下攞命!!
  謝婷婷完全唔識交戲,第二套鬼故就.......有笑位囉,全靠首月經歌令我睇埋落去.
  (呢套野D音效爆得下)

4.sanctum(BD)>>>一套好戲,但未必人人懂欣賞........

5.鐵金剛大破紫陽觀(DVD)>>>呢D係當年最興既鬼佬x唐人式既警匪半咸濕片,
   佐治拉辛比做男主角,你知佢係乜水嗎?女主角有茅英及丁珮,
   原來當年既洪金寶只係大茄喱啡.成套戲其實幾硬膠下,不過,個陣D戲係甘,都值得一看.

高級玩家

好啦,正式講返呢次既包膠先:

PIII VS 1002 一開波係1002贏,因為PIII既聲縮左入去,好唔惦!!
大半個鐘後,攪得冇奶油架 ,於是去Check下Amp同Speaker,
Oh.....原來Speaker 個邊+-掉轉左 ,頂.....唔怪得啦 .
執返正佢再來!開聲,唔.......正常返哂.....
用我睇最後一套戲War Horse來評,因為呢套戲比較吸引及入戲,
戲中有大量既馬蹄鐵聲,金屬馬具互碰既微細聲,萬馬奔騰既沉重超低.......
PIII,係金屬馬具互碰既微細聲中,係贏哂!!即係話,分析力強過1002,
其餘既,大家好似差唔多,各有千秋啦,
但要注意既係PIII係打孖上,行4條,即係話,去到7X元/呎(都唔平架),而1002就10X元/呎,
兩者相差30元/呎左右,而我估計,唔打孖行既PIII,應該贏唔到1002,但應該優勝過502,
SFH 一向俾人奇奇怪怪既感覺,有人夠膽加古河白金頭去拼CV8 DBS,
代理從來冇規格俾人,廣告又冇,但前兩期既音響天地測試器材又有佢份,
最後想講,小弟既測試,係主觀同冇乜專業性既根據,純粹自娛,最緊要玩得開心冇壓力.

高級玩家

照片 288.jpg

反正得閒,同場加演中置Speaker Cable互拼 !!

Made In USA既 DH Labs Q-10(打孖) VS  Made In Germany 1002(打孖)+鍍銀Q牌Jumper

高級玩家

Jumper

Jumper

鍍銀Jumper都好令仔下.

高級玩家

照片 289.jpg

Q-10係5呎長,1002又係5呎長,大家都係打孖兼同價位,
今次可以話正式既公平之戰!!

高級玩家

照片 291.jpg

同場加演.......七國甘亂.......