設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: DVD迷

未來戰士續集【美/英/日】三個版本對比!!!(不是專業)

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

如果有member係初哥睇blu-ray,睇完D相信晒覺得美版mpeg2靚過avc,買左碟賴左野咁咪害左人囉,一句唔專業無所謂好似唔係咁好播
kkchau 發表於 2009-2-11 21:56

我明白你既好意,不過如果齋睇呢d post既畫面而唔做其他research就買碟既朋友,相信果位朋友都幾衝動o下,我覺得咁講,假設出post既朋友對碟既評價係好主觀,例如對港版情有獨鐘話港版點正點正,日版就點差點差,咁睇post既朋友就跟左佢既評論黎買碟,但實際係日版超晒班,咁責任又係邊個呢?

買碟始終都係靠自己,你要信人賴左野無得怨人,加上版友dvd迷係無任何利益出post分享,你有權唔睇或者質疑佢既可信性,但佢絕對無責任話睇完佢呢d post買錯碟既朋友而話佢害人呀!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jc2ssych + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

20# lkljason

咁可能我個人誤會了
因為一向看76的POST, 都覺得是頗為專業的
如果不專業, 大家又怎會介懷不同版本那一點點畫質的不同呢?
既然會介懷甚麼「港版畫面差些, 日版畫面好些」, 即是在追求專業
那就應用 ...
minger 發表於 2009-2-11 21:46

我明白你地既好意,但請明白出post位朋友都唔係什麼專業碟評家,佢都係將自己擁有既碟同僅有既器材黎同大家分享,記住係無任何利益既分享,你可以質疑佢既可信性同可觀性,但佢無義務要出d專業碟評比大家比較架!

我唔係想同大家爭論什麼,請明白post76係比唔同既朋友都能夠分享到玩影音既樂趣,你專業又好唔惠業都好我地都歡迎,呢樣野o係 post76黎講係好清晰無改變過既!!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jc2ssych + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

我明白你地既好意,但請明白出post位朋友都唔係什麼專業碟評家,佢都係將自己擁有既碟同僅有既器材黎同大家分享,記住係無任何利益既分享,你可以質疑佢既可信性同可觀性,但佢無義務要出d專業碟評比大家比較架!
...
lkljason 發表於 2009-2-12 00:09

絕對同意

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

絕對同意
719097 發表於 2009-2-12 00:41

X2

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

大家小安無躁, 其實DVD迷兄可以用咁多時間影相同大家分享, 呢份精神係值得加許既, 不過至於講到專業同唔專業呢個問題. 呢點我冇資格評論, 因為有時小弟自己出既 REPORT都係非常之唔專業同埋非常之主觀, 所以大家都希望可以以一個平常心去睇呢D POST當係一個 REFERENCE. 而就本站既首頁都已經提過, 大家都唔係發燒友, 係呢度討論影音都只係想同志同道合好友交流. 如果大家認為迷兄既比較唔專業唔緊要, 大可以睇完得啖笑, 唔需要咁介懷呢~~~

PS: 我下次會通知迷兄係佢既比較帖主旨註明(不是專業)來提醒版友, 咁大家就唔會因為主觀與客觀既問題而產生問題啦!!!

最後我都希望大家可以支持DVD迷兄呢份既精神, 因為我做過呢類 REPORT, 而我更加冇迷兄咁有心攪比較, 但我已經覺得做一個 REPORT係非常之辛苦同浪費十分之多既時間 (好似攪一個好似迷兄呢類既 REPORT已經用左三個鐘以上), 所以希望大家明白.

#本站主旨-
如果你係影音發燒友, 對唔住, 呢個地方唔岩你, 因為我地只係一班對睇戲, 影音同攝影玩具有興趣既男子組, 如果你都覺得你唔洗髮燒, 只係得嫻身痕一下既, 歡迎你進入POST76既世界!!!^^"
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

進階玩家

大家小安無躁, 其實DVD迷兄可以用咁多時間影相同大家分享, 呢份精神係值得加許既, 不過至於講到專業同唔專業呢個問題. 呢點我冇資格評論, 因為有時小弟自己出既 REPORT都係非常之唔專業同埋非常之主觀, 所以大家都希 ...
小瑟 發表於 2009-2-12 09:34

同意啵!
画面好坏都是主观性的东西,每个人都不一样,真正要做到客观的去分析,我想需要的时间、器材在这里没有多少人可以做到,也不是一个人可以做到。所以,我个人会Support迷兄的做法!

鑽石玩家

地心吸力令人意志消沈

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

係呀!又要夾返嗰段影相,有時停唔正嗰段又要推前推後
部player好傷架!又要時間精神去睇,一套戲三次喎...飛片都係啫
我自問真係冇咁好心機!迷兄我支持你!!

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

係呀!又要夾返嗰段影相,有時停唔正嗰段又要推前推後
部player好傷架!又要時間精神去睇,一套戲三次喎...飛片都係啫
我自問真係冇咁好心機!迷兄我支持你!! ...
laiho 發表於 2009-2-12 10:11 AM

請問你地部Blu-ray機有冇續格重播功能架? question mark.gif question mark.gif question mark.gif
我用powerDVD同sony s550都冇哩個分唇! 怒火.gif 怒火.gif
定係BD-java唔比用續格重播哩個功能呢? 托下巴.gif 托下巴.gif 托下巴.gif

鑽石玩家

地心吸力令人意志消沈

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

下...會冇既咩?我以為一定既有添
我部係bd30,我都唔知有冇啊~
因為我好少用呢個功能

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

PS3都有呀