設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: cm666

[請教] Supra MD06 拖板

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

唔係要買隻surgemaster gold再加supra咩?
cm666 發表於 2012-1-10 23:11

係喎。忘記師兄未送佢返廠。
希望你只係壞燈啦。

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

係喎。忘記師兄未送佢返廠。
希望你只係壞燈啦。
plnl88 發表於 2012-1-10 23:13

其實想問下,supra 既拖板,個surge係用黎防雷or 防止大電流sudden入個拖板度呢?
另外,果surge係咪有埋濾波功能呢?tks!

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

其實想問下,supra 既拖板,個surge係用黎防雷or 防止大電流sudden入個拖板度呢?
另外,果surge係 ...
cm666 發表於 2012-1-10 23:20

不是。個surge係用黎防雷or 防止大電流sudden入個拖板度,未必有濾波的。
隻 Belkin Surgemaster Gold 就係。

但你隻 SUPRA 有。 LOOK.

SUPRA NIF Transient Filter
All models are equipped with SUPRA NIF (Non-Intrusive Filtering), a mild transient filter which will not influence the transient properties of the equipment. SUPRA NIF is developed by Ben Duncan Research in England.

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

不是。個surge係用黎防雷or 防止大電流sudden入個拖板度,未必有濾波的。
隻 Belkin Surgemaster Gold 就 ...
plnl88 發表於 2012-1-10 23:28

tks~~水晶兄

專業玩家

一隻普通拖板有乜咁勁?
plnl88 發表於 2012-1-10 11:46

Belkin都可以做到冇cut野,其他牌子dry拖板真係可以收皮了.

1萬

黃金玩家

Belkin都可以做到冇cut野,其他牌子dry拖板真係可以收皮了.
Celica 發表於 2012-1-11 01:20

Belkin Surgemaster Gold 只是一隻防雷拖板。
本身都無 filter,無過濾又點會 cut 頻呢。
唔信,小弟借隻你試試。

專業玩家

Belkin Surgemaster Gold 只是一隻防雷拖板。
本身都無 filter,無過濾又點會 cut 頻呢。
唔信, ...
plnl88 發表於 2012-1-11 01:24

作為一隻拖板唔係話佢冇filter就冇cut野,佢會防雷已經係多左個circult la,插頭用料,拖板用乜做,shielding .........都會有影響la.
如果咁簡單Kharma隻拖板賣幾皮野個selling point都係冇cut 頻,搵機會真係要同Belkin PK一下lu.

1萬

黃金玩家

作為一隻拖板唔係話佢冇filter就冇cut野,佢會防雷已經係多左個circult la,插頭用料,拖板用乜做,shieldin ...
Celica 發表於 2012-1-11 01:35

吓,一隻普通拖板又會有幾好聲。
隻拖板是膠造的,無任何 shielding 的。插頭是一般普通 13A 頭。
FUSE 係 散買 2 文支 的 BASSMANN。市面售價只是 HK$250-。
連乜 port,物 port 都無分的。應該同一般百零大陸製普通拖板無異。
照計牆蘇比乜,佢就比乜去插座度。 GARBAGE IN GARBAGE OUT。
齋講無真相,行動證明一切。唔使同乜MA PK 了。佢輸梗的。
咁靳,借隻 Belkin Surgemaster Gold 比師兄你用一星期自然真相大白。
小弟 PM 你約交收可以嗎?

專業玩家

吓,一隻普通拖板又會有幾好聲。
隻拖板是膠造的,無任何 shielding 的。只值 HK$250。
連乜 po ...
plnl88 發表於 2012-1-11 01:45

我試唔到啊,全部已經用美式.
我冇話要幾好聲,冇cut野還原能力100%已經係所有廠都想做到o既野,原來Belkin已經得我諗佢地應該行錯晒方向.
不如你試試直入牆同舛拖拖板分別先la.

1萬

黃金玩家

我試唔到啊,全部已經用美式.
我冇話要幾好聲,冇cut野還原能力100%已經係所有廠都想做到o既野,原來Belkin ...
Celica 發表於 2012-1-11 02:10

就係有師兄開頭都懷疑,之後用十仔試左唔覺有乜唔同。
我就係試過 插佢同插牆 都聽或見唔到有任何分別。或者我啲野其雞無比卦。
拿,會唔會 100% 還原,我諗佢都一定唔會。
咁靳,師兄你實有英式牆蘇架,小弟送佛送到西,
借埋條英式電源線比師兄靳。以師兄的功力,
應該一試就知小弟有無講大話,吹水唔抹嘴了。
師兄願意一試嗎?