設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Lester

[用家報告分享] 年尾流流, 我都買左Foundation Designer II ~

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

你要信! 呢對FDII 既神奇已經係一般人用常理無法解釋, 老番番吾到,更有數位CHING 同一手主人都同我 ...
Lester 發表於 2012-1-3 07:59

我個上手用家都話要煲.... 反正放好左咪照用囉。

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

好靚仔吖,請問Ching 對啦叭有冇上螺絲還是只用寶貼痴住?換後有多大改善 ...
perrybeckham 發表於 2012-1-3 00:36

有多大改善我都吾係好識講,我吾識好似一D ching 咁用幾多幾多%去量化個改善, 不過如果我一早知會有咁既效果我會吾等二手去買一手算, 其實我係等既其間做左好多無無謂謂,D改善又好似似有還無既野,例如加bass trap, 過兩日析左D bass trap出來試下有無變差,如果無就放左佢吾用啦 (唉,我講到咁重有無人會要...)

星級玩家

另外如果大家有留意幅相,會發覺 馬老闆絛野係我度, 係呀問佢借架, 今晚都想出個post 講下,有血有淚

進階玩家

年尾流流, 我都買左Foundation Designer II ~

有多大改善我都吾係好識講,我吾識好似一D ching 咁用幾多幾多%去量化個改善, 不過如果我一早知會有咁既效果我會吾等二手去買一手算, 其實我係等既其間做左好多無無謂謂,D改善又好似似有還無既野,例如加bass trap, 過兩日析左D bass trap出來試下有無變差,如果無就放左佢吾用啦 (唉,我講到咁重有無人會要...)
咁全新FDII幾錢先^^?

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

進階玩家

年尾流流, 我都買左Foundation Designer II ~

另外如果大家有留意幅相,會發覺 馬老闆絛野係我度, 係呀問佢借架, 今晚都想出個post 講下,有血有淚
我以為你又食左6k套餐^^

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 18# Lester

2手都仲要煲?
CD: CEC TL51X
DAC: CEC DX71MKII
AV合拼: Onkyo 808
合拼: Electro ECI 5
前置: ProAc TA
中置: ProAc SC
後置: KEF蛋仔
十仔: SPL 1000 utra

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章

回復  Lester

2手都仲要煲?
rockerlam 發表於 2012-1-3 09:34

其實唔係要煲,只係任何喇叭或腳,當新擺好後,聽幾日後,D聲會比初擺時好聲,可能係座定咗的原因。
此外,如當你擺好或移動好喇叭後,先聽一次,再用力係喇叭頂向下壓,再聽一次,你會發覺聲音會比之前實在好聽,每次移動喇叭後也做一次。

銀級玩家

有多大改善我都吾係好識講,我吾識好似一D ching 咁用幾多幾多%去量化個改善, 不過如果我一早知會有 ...
Lester 發表於 2012-1-3 08:16

bass trap 買左幾銀?

銀級玩家

其實唔係要煲,只係任何喇叭或腳,當新擺好後,聽幾日後,D聲會比初擺時好聲,可能係座定咗的原因。
此外 ...
ckw3031 發表於 2012-1-3 09:45

仲有係搬過之後柱內 d 沙多多少少搖鬆左,用一排等 d 沙自然敘返實。

星級玩家

我以為你又食左6k套餐^^

mcleo 發表於 2012-1-3 09:26

其實正苦只係派左一個6K, 不過我地買野由年頭買到年尾都係話有6K買野...