設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

AVR-1909 咩價先叫好價?

進階玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
大家ching 好,

新手想買部 HD AVR 因為剛買了 samsung idtv & ps3, 家中仲有一 set (朋友送, 不同brand 既 5.1) 喇叭. Musical Fidelity 前既,  AP 後既,  Yamaha Sub, KEF 中既. e d  喇叭點睇佢得唔得?

我想買入門既 HD amp, 所以諗緊 D 記 1909 定係 O 記606. 不過d 人話睇電影, D 記 好一些. 其實我兩部都未聽過, 不過去d hifi 店都唔見佢地set 起這些入門機.. 好似叫佢 set 起不同既機來試聽, 右唔係好好意思禁... 有無地方有晒d機可以聽?

早日, 我出去MK問AVR-1909 價, 有$4000至$3600 都有人報, 其實$3600算唔算好價? 而有一間有黑色, 佢報緊$3800. 我見好多ching 都去 SSP 買, 係咪仲好價d? 太平會唔會有問題? d 人話 d hifi 店好易騙人, 其實會點騙? 唔係比了錢, 買個model 就係個model 咩?

新手太多問題 , 請見諒

星級玩家

去大行買會貴三幾佰,但包冇氣受,任試任玩,唔鍾意走頭,去花園同有蛇大廈買冇錯係平D,不過如果你叫D大佬試机!試完又唔買(好似一定要買咁)!你就知到乜野叫做人情冷暖,比人白眼!D大佬分分鐘好禮貌到用個心問候你全家安好!不過有D售貨員大佬都好好!睇你好唔好彩喇!

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

一些DENON AV AMP嘅基本資料:
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D7
Post76 我們手牽手,互相信任,共進退!

進階玩家

thx c-hing.

即係睇離$3600 個價都好好喇..但有咩野要注意, 小心比騙? 有咩野要試清楚? 點知係行定係水貨?

如果想要試機其他機, 基本上已經打算買邊部... 唔通真係要去d大行到運吉?! 唔係太好播... 唉...

星級玩家

行貨一定有原廠保養,如果你真係去買叫佢試機比較下,我諗D大佬都會好樂意0既!我都係用denon amp AVR1909 我多數用來睇戲同打機,所以都覺得唔錯!

進階玩家

Thanks 吉田 c-hing.

不過點知個部係行機定係水機? 有無得 check?

星級玩家

行机一定有張香港原廠保用証跟机,行机現在只有銀色冇黑色!

星級玩家

行貨一定220v唔洗加火牛,水貨就100v or 110v要加隻火牛!

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

行貨 AVR-1909 可以參考以下香港天龍網頁 -
http://www.denon.com.hk/tch/products/detail.php?id=4700

再想問多些可以聯絡:
D&M Sales and Marketing (HK) Ltd.
(852) 2516-5940

或到以下網頁填寫查詢表格 -
http://www.denon.com.hk/tch/contact/

Thanks 吉田 c-hing.

不過點知個部係行機定係水機? 有無得 check?
ahyuen 發表於 2009-2-6 17:03

三潮玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

around 3900 is the middle price, some shops quote more than 4k

When i was buy 1909, Denon has promotion, free bundle with the AH-D301 headphone
https://www.facebook.com/directorphoto