設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[AV擴音機] 求教安橋502擴音機~~~

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

用咗部安橋502都成六七年,平時都係駁住now解碼器俾母親大人睇電視多(由喇叭出聲),自己就駁 coxial,早兩日seafood痕諗住試吓碟,但係部amp好似感應唔到signal咁,因為panel顯示音效d燈閃嚟閃去無聲出,但係反而用普通av線睇now就有聲出,其實有無師兄知道發生咩事?

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

唔知有無師兄能夠幫吓小弟呢?如果證實部機打咗柴就可以叠埋心水睇新機

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

今日去德發地庫左手邊第一間諗住探吓部DENON 1912點知俾人SALES部609,而家搞到十五十六,本身部安橋經已差唔多廢晒,初頭都係諗緊喺509同1912之間二揀一,突然殺出「程咬金」,有無師兄可以俾小小意見小弟吖?

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

部舊機 502 既情況會唔會食唔到你影碟既音頻格式?  如果買新機,Budget 唔太顧慮的話,609 係一個唔錯既選擇,除非你想轉下聲底!

今日去德發地庫左手邊第一間諗住探吓部DENON 1912點知俾人SALES部609,而家搞到十五十六,本身部安橋經已差 ...
kevin_leung 發表於 2012-1-19 00:15

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我咪就係心大心細中囉,而家部502都服役咗七八年,配緊celestion喇叭,但一路都俾唔到打心口嘅感覺俾我,所以先想試吓天龍,但1912個價高過609,功能又好似無咁多咁,就係咁先煩~

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

其實今代 Onkyo 既能量感已經有好大改善,所以應該較 502 提升好多。反之,另一個選擇,我怕今代既驚喜唔太大。不過,當然最好自己親身感受下先決定。

我咪就係心大心細中囉,而家部502都服役咗七八年,配緊celestion喇叭,但一路都俾唔到打心口嘅感覺俾我,所以先 ...
kevin_leung 發表於 2012-1-19 00:28

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實今代 Onkyo 既能量感已經有好大改善,所以應該較 502 提升好多。反之,另一個選擇,我怕今代既驚喜唔太 ...
wil-wil 發表於 2012-1-19 00:42

唔知邊度有得親身體驗同比較天龍同埋安橋呢?

1萬

副版管

旺角既樓上鋪一定有 la。KEF TST 及 CWB 都有呢兩個品牌,且可以慢慢試真 d,但有無你要兩個型號就唔知。

唔知邊度有得親身體驗同比較天龍同埋安橋呢?
kevin_leung 發表於 2012-1-19 00:46

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

題外話一問:咁 celestion 係咪只夾到安橋 amp?